Tunus'ta Hükümet Karşıtı Gösteri

Tunus'un Sidi Bouzid kentinde hükümetin politikalarını protesto eden göstericileri emniyet güçleri plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Göstericiler arasında yaralananlar oldu.

Tunus devriminin beşiği olarak kabul edilen Sidi Bouzid'deki halk, devrimi başlatan isim sayılan Muhammed Bouazizi'nin arabasının yer aldığı anıtın önünde Tunus hükümetinin yürüttüğü politikayı protesto etmek için bir araya geldi.

''Sidi Bouzid'i hükümetin pençesinden kurtarma'' sloganı ile başlayan gösteride, hükümetin istifası istendi. Gösteri kısa sürede emniyet güçleri ile protestocular arasında çatışmaya dönüştü.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, emniyet güçlerinin cop, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı gösteride yaralananlar oldu.

Tunus Genel İşçi Birliği'ne bağlı Bölge Çalışma Birliği Genel Sekreteri Ali el- Zarai, basına yaptığı açıklamada, valilik önünde toplanan göstericilerin bazı vatandaşlara haksız suçlamalar yapıldığı gerekçesiyle valinin, savcının ve ulusal muhafız bölge başkanının istifasını istediklerini söyledi.

Ali ez-Zarai, gösterinin kötüleşen ekonomiyi, yönetimi ve içme suyu ile elektrik temininde yaşanan sıkıntıları protesto etmek için yapıldığını dile getirdi.

Gösteride ayrıca, hükümetin yürüttüğü politika ve özellikle kentte yaşanan Son protesto gösterileri Sonrasında tutuklanan gençlerin hala serbest bırakılmaması kınandı.

İktidardaki Nahda Hareketi Partisi ise yayınladığı açıklamada, eski rejimin kalıntıları olarak ifade ettiği bazı isimleri çeşitli iddialar ile kalkınma projelerini kesintiye uğratmaya çalışmak ve kente gelen yatırımcıları kovmak ve Sidi Bouzid halkını hükümet aleyhine kışkırtmakla suçladı.

Muhabir: Eymen Cemli-Meryem Kasım / Fatih Okumuş

Yayıncı: Selçuk Aval
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile