Tunus'ta Ulusal Diyalog Görüşmeleri

Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) Genel Sekreteri Hüseyin El-Abbasi, ülkedeki siyasi çevreleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini geçiş sürecini en az zararla atlatmak için işbirliği yapmaya çağırdı.

Abbasi, UGTT'nin yeni genel merkez binasının açılışında yaptığı konuşmada, ülkedeki siyasi çevreler ve sivil toplum kuruluşlarını geçiş sürecini en zararla atlatmak için işbirliği yapmaya çağırarak, "Ülkedeki siyasi krizin aşılması için bir yıldan bu yana devam eden görüşmelerin bu yıl tamamlanacağını ümit ediyoruz" dedi.

Meclis çatısı altında zaman zaman yaşanan anlaşmazlıklara değinen Abbasi, bu tür olayların büyütülmemesi gerektiğini vurguladı.
Tunus devriminin, "çok eşlilik, İslam hilafeti, teokratik devlet ve insanların birbirini tekfir etmesi" gibi sloganlara indirgenmesini doğru bulmadığını ifade eden Abbasi, bu tarz söylemlerin suikastlara zemin hazırladığını savundu.
UGTT liderliğindeki dörtlü grup öncülüğünde yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde, başbakanlığa, Ali el-Urayyid hükümetinde Sanayi Bakanı olarak görev yapan Mehdi Cuma'nın getirilmesi konusunda uzlaşılmıştı.
Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, UGTT, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliği'nden oluşan dörtlü grup, 25 Temmuz'da muhalif lider Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinin ardından ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için 17 Eylül'de ulusal diyalog girişimi başlatmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile