Tüp Bebekte İlaçsız Yöntemle Tedavi Süresi Kısalıyor, Komplikasyon Riski Azalıyor'

Tüp Bebekte İlaçsız Yöntemle Tedavi Süresi Kısalıyor, Komplikasyon Riski Azalıyor'

Doğal yöntemlerle bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu başlıca tedavi yöntemlerinden biri olan tüp bebek tedavisi çok çeşitli yöntemlerle uygulanıyor. Anne adayına en uygun yöntemi seçmek tedavinin başarılı sonuç vermesinde önemli rol oynuyor. Bu yöntemlerden ‘İlaçsız’ ya da ‘Naturel Siklus’ Tüp Bebek Tedavisi, ilaç kullanmasında sakınca bulunan ya da ilaç kullanmayı tercih etmeyen anne adayları için en doğru yöntem olarak öne çıkıyor.

Bebek sahibi olmak isteyen her çiftin, gebeliğe engel olan sorunları farklılıklar arz ediyor. Bu nedenle kişiye özel tedavi, başarılı sonuç almanın da en temel unsuru. İlaçsız (Naturel Siklus) Tüp Bebek Tedavisi hakkında bilgi veren Op. Dr. G. Güvenç Karlıkaya bu tedavinin, öncelikle ilaç kullanmasında sağlık nedenleriyle sakınca bulunan anne adayları için en doğru tercih olduğunu belirtiyor.

Yöntemin özellikle bazı grup hastalara avantaj sağladığını vurgulayan Op. Dr. G. Güvenç Karlıkaya ‘’Özellikle düşük ovaryen rezerve sahip, ilaç kullanımına rağmen birden fazla yumurta gelişimi sağlanamayacağı tespit edilen anne adaylarında, geleneksel tüp bebek tedavilerinde elde edilen fazla yumurtaya rağmen tek bir kaliteli embriyo gelişimi sağlanan çiftlerde, Tüp Bebek tedavisinde kullanılan ilaçların uygulanamayacağı kanser hastalan veya ovaryen hiperstimulasyon sendromu (aşın yumurta gelişimi) açısından yüksek riskli hasta grubunda en uygun yöntem olarak öne çıkıyor’’ dedi.

Op. Dr. G. Güvenç Karlıkaya ayrıca kişisel tercihi veya dini inancı nedeniyle fazla yumurta, embriyo saklanmasını ve imha edilmesini istemeyen hastalar için de bunun en uygun tüp bebek yöntemi olduğunu kaydetti.

Yöntemde hiç ilaç kullanılmadığını ve ve doğal adet döngüsü içinde kadının kendiliğinden gelişen yumurtasından faydalanıldığını aktaran Op. Dr. G. Güvenç Karlıkaya, ‘’Büyüme süreci takip edilen yumurta yeterli büyüklüğe ulaştığında, genel anestezi uyguladığımız anne adayından iğne yardımıyıla alıyoruz. Baba adayından alınan spermle, mikroenjeksiyon yöntemiyle dölleme yapılıyor. Elde edilen embriyoyu rahime yerleştiriyoruz’’ diye konuştu.

İlaçsız tüp bebek tedavisinin çeşitli avantajları bulunuyor. Öncelikle bu yöntem çok daha kolay. Yan etkisi bulunmadığı gibi komplikasyon riski de taşımıyor. Tedavi daha kısa sürüyor. Ayrıca enjeksiyon sayısı az ve ilaç maliyeti de düşük oluyor.İstenilen kalitede yumurtanın her zaman elde edilememesi ve gebelik oranının düşük olma olasılığı ise bu yöntemin dezavantajları olarak ortaya çıkabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile