Turcas Petrol CEO'su Aksoy: Denizli'ye Türkiye'nin en çağdaş ve çevre dostu santralini kuruyoruz

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy, RWE ve Turcas olarak ortaklaşa kurdukları doğalgaz kombine çevrim enerji santralinin Türkiye'

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy, RWE ve Turcas olarak ortaklaşa kurdukları doğalgaz kombine çevrim enerji santralinin Türkiye'nin en çağdaş ve çevre dostu elektrik santrallerinden birisi olacağını söyledi.

Denizli'nin Kaklık beldesinde kurulmaya başlanan RWE ve Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ yetkilileri Anemon Otel'de düzenledikleri toplantıyla santral hakkında Denizli'deki yerel yöneticileri bilgilendirdi. Toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Turcas Petrol Yönetim Kurulu üyesi Batu Aksoy, RWE Holding Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Öztürk, oda başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Vali Erkmen, yapılacak olan yatırımın Türkiye ekonomisi açısından büyük bir değer olduğunu belirterek, tesisin işletmeye alınmasına yakın bir zaman içerisinde RWE ve Turcas'ın merkezlerini Denizli'ye alacağını, bunun da ile büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy ise tesis hakkında genel bilgi verdi. Tesisin Türkiye'nin en çağdaş ve çevre dostu elektrik santrallerinden birisi olacağını söyleyen Aksoy, 2012 yılında bitirilmesi planlanan santralin Türkiye'de 500 bin haneye hizmet vereceğini dile getirdi. Tesisin inşaat aşamasında 600 kişiye istihdam oluşturacağını vurgulayan Aksoy, çağdaş sanayi kolları için cazibe potansiyeli oluşturarak bölgedeki yapısal değişime katkıda bulunacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile