Turgay Genç Açiklamasi 'Dösemealti'nda Yogun Göçe Ragmen Yapilasma Oranimiz Yüzde 20'

Turgay Genç Açiklamasi 'Dösemealti'nda Yogun Göçe Ragmen Yapilasma Oranimiz Yüzde 20'

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, Türkiye’de en çok ruhsat veren, en fazla insaat ve yapilasmayla birlikte göç alan üçüncü bir ilçe olmalarina karsin Dösemealti’nin yapilasma oraninin yüzde 20’ye ulastigini duyurdu. Genç, “Bütün bunlara ragmen henüz bizim imar planlarimiza göre yapilasma oranimiz daha yüzde 20’lere yeni geldi. Köyler bölgesi haricinde 600 bin nüfusu ön gören planli sahamizda her geçen gün hizla olan yapilasmaya karsin yüzde 20’leri yeni yakalamaktayiz. Bu durumdan çok mutluyuz” dedi.

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, Antalyali gazetecilerle kahvaltida bir araya geldi. Göreve geldigi 2014 yilindan bu yana belediyenin yaptigi ve yapacagi proje ile hizmetlerden bahseden Genç, göreve gelmeden önce çogu Antalyalinin ilçeyi bilmedigini söyledi.

Göreve gelir gelmez ilçe için yogun çalisma içerisine girdiklerini aktaran Genç, “Bir kentin temel ihtiyaci olan atölye, farika, cadde, kent meydani, hastane, Pazar yeri, kres ve gençlik merkeziyle, farkli spor alanlariyla ilçemizin hemen hemen üst yapisal anlamda bütün temel projelerini hayata geçirdik” dedi.

Baskanliginin ikinci döneminde pandemiye denk geldiklerini ve hemen önlemler alarak sadece ilçe sinirlarindaki vatandaslara degil, çevredeki digeri ilçelere de dezenfektan ve maske konusunda destek sagladiklarini söyleyen Genç, pandeminin proje ve yatirimlari olumsuz etkiledigine ancak akabinde çalismalari kaldiklari yerden devam ettiklerini söyledi.



Geçmis zamanlarda altyapi konusunda kanalizasyon ve dogalgaz sikintisi yasadiklarini belirten Genç, son iki yildir alt yapi çalismalarina hiz verdiklerini, yol çalismalarina ise son 1 yilda 150 milyon TL’lik yatirim yaptiklarini kaydetti.



"Ruhsat çalismalarimiza net bir sekilde yansidi"

Genç, Dösemealti’nin daha önce bilinmeyen bir ilçe oldugunu ancak son zamanlarda insanlarin yasam alani için tercih ettigi ilçelerin baslarinda geldigine dikkat çekerek, “Antalya’da yasayan 10 kisiden 5’i Dösemealti’ni tanimazken, 10 kisiden 10’u da ‘ben Dösemealti’nda yasamaliyim’ demeye basladi.

Çünkü yatay planlamasi, dogasi, genis donati alanlari ve gelisimiyle pik seviyeye geldi. Bu ruhsat çalismalarimiza net bir sekilde yansidi. 2021 yili itibariyle bin 500 baremini astigimiz için Türkiye’de en çok ruhsat veren, en fazla insaat ve yapilasmayla birlikte göç alan üçüncü ilçe statüsüne geldik. Zaten Antalya’da birinci siradayiz. Bu hizli talep çogu zaman kontrollü ve sistemli gitmediginiz asamada çarpik kentlesmeyi getirir. Planlamamiz ve titiz takip çalismalarimizdan kaynakli, suan nezih bir yasam alani olusmakta. Bütün bunlara ragmen henüz bizim imar planlarimiza göre yapilasma oranimiz daha yüzde 20’lere yeni geldi. Köyler bölgesi haricinde 600 bin nüfusu ön gören planli sahamizda her geçen gün hizla olan yapilasmaya karsin yüzde 20’leri yeni yakalamaktayiz. Bu durumdan çok mutluyuz. Bölgemiz artik sadece Antalya’nin merkezinde degil, Ankara, Istanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde Antalya denince, yatirimin ve yeni yasam merkezinin Dösemealti oldugunu tespit etmis olduk” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile