Turgutlu'da Facianin Esiginden Dönüldü

Turgutlu'da Facianin Esiginden Dönüldü

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde dün aksam saatlerinde bir insaatin temel kazisi sirasinda yasanan toprak kaymasi büyük korkuya neden oldu. Büyük bir gürültüyle sokaga firlayan vatandaslar korku dolu anlar yasarken tedbir amaçli olarak 4 binadaki 14 kisi evlerinden tahliye edildi. Sabahin ilk saatlerinde ekipler gelerek alanda çalisma baslatti.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Selvilitepe Mahallesindeki bir insaat alaninda gece saatlerinde meydana gelen toprak kaymasi sonucu aninda olay yerine giderek mahalle sakinlerinin yaninda oldu. Baskan Çetin Akin ayni zamanda sabahin erken saatlerinde söz konusu insaat alaninda daire müdürleri ve teknik personelle birlikte incelemelerde bulundu.

Selvilitepe Mahallesinde bir insaat alanindaki kazi çalismasi sirasinda toprak kaymasi meydana geldi. Olayin hemen ardindan bölgeye itfaiye, polis, 112 Saglik Ekipleri, AFAD ve belediye ekipleri intikal etti. Toprak kaymasinin olustugu alanda çökme tehlikesi bulunan 4 hane ise herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi adina tedbir amaçli olarak bosaltildi. 4 hanedeki 14 kisi tahliye edilirken, Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, söz konusu olayin yasanmasinin hemen ardindan Selvilitepe Mahallesine giderek evleri bosaltilan ve olaydan etkilenen vatandaslarin yaninda oldu.

Baskan Akin sabahin erken saatlerinde insaat alanindaydi

Baskan Çetin Akin ayrica sabahin erken saatlerinde toprak kaymasinin yasandigi noktada ilgili daire müdürleri ve teknik personelle birlikte incelemelerini detayli bir sekilde gerçeklestirdi. Olaydan etkilenen vatandaslari da ziyaret eden Baskan Çetin Akin, esi Sabriye Akin ile birlikte geçmis olsun dileklerini iletti.

“Ne gerekiyorsa yapacagiz”

Mahalle sakinlerinin magduriyetinin giderilmesi için tüm çalismalarin yapilacagini, insaat çalismasinda yapilan bir hata varsa tespit edilerek gerekli sürecin baslatilacagini söyleyen Baskan Çetin Akin, “Selvilitepe Mahallemizde bir insaat firmasi kazi çalismasi yaparken su patlagina yol açmis. Bu patlaktan dolayi da magdur olan hemsehrilerimiz var. Tehlikeli gördügümüz 4 ailenin evini bosalttik. Yapilan islerle ilgili müteahhit firmanin yapmis oldugu hatalar varsa onlarla ilgili gerekli islemler yapilacak. Burada magdur olan hemsehrilerimizin can ve güvenligiyle ilgili yapmamiz gereken çalismalar varsa hem büyüksehir belediyemiz ile hem de ilçe belediyesi olarak elimizden gelen bütün katkiyi sunacagiz. Gece gündüz hemsehrilerimizin hizmetindeyiz. Hiçbir arkadasimizi magdur etmeden bu sorunu çözmeyle ilgili gayretlerimizi gösterecegiz. Su kötü olayin içerisinde mutlu oldugumuz tek sey de bir can kaybinin olmayisi, fiziksel olarak bir mal kaybinin olmayisidir. Teknik personellerimizle, mahalle muhtarlarimizla vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Buradaki vatandaslarimiza bir söz verdik. Biz, onlarin bildigi siyasetçilerden degiliz, üstüne basa basa söylüyorum. Turgutlu Belediyesi olarak magdur olan arkadaslarimizin, buradaki hemsehrilerimizin magduriyetini gidermeyle ilgili de ne gerekiyorsa yaparak yaralari birlikte saracagiz. Müteahhit firmanin yapmis oldugu bir hata var ise o hatanin da tespiti yapilarak gerekli sürecin baslatilacagi konusunda da kimsenin en ufak bir endisesi olmasin” dedi.

Mahalle sakinleri de aksam yasanan olayda büyük bir korku ve panik yasadiklarini belirtirken, Tahsin Aydin isimli vatandas ise yetkililerin yasadiklari sikintiya biran önce çare bulmalarini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile