Turgutlu'daki Sosyal Projelerin Onayı Alındı

Turgutlu'daki Sosyal Projelerin Onayı Alındı

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü'nün, dün Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, ilçe için oldukça verimli geçen görüşmelerde bulunulduğu bildirildi.

Sosyal konut yapımı sürecinde belediyece alınan Evin Konserve Fabrikası alanına yapılması planlanan 282 adet sosyal konut, pazar yeri ve kültür merkezi projesine onay çıktığı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan buraya yapılacak sosyal konutlar için finansman onay yazısının da alındığı ifade edildi. Konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ve Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk’e ziyaretlerde bulunulduğunu, Turgutlu adına sevindirici gelişmelerin olduğunu kaydedildi.

Kaymakam Günlü ile birlikte Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Serhat Orhan, ”Yetkililerimizle yaptığımız görüşmede yatırım programına alınan projemiz için ilk etapta arsanın TOKİ’ye devri gerçekleşecek. Ardından projelendirme çalışmalarının başlayacağı dev projemizin yaza doğru ihalesinin yapılması planlanıyor. Atıl bir durumda olan Evin Konserve Fabrikası alanının yerine, böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiğimiz için Son derece mutluyum. Projenin gerçekleşmesi ile birlikte şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız burada ev sahibi olacak. Ayrıca İstasyonaltı, Camiönü ve diğer yakın bölge vatandaşlarımıza hizmet verecek modern, kapalı bir pazaryeri kazanılacak. Yeni sosyal projemizin Turgutlumuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile