Turgutlu Sehitliginde Büyük Saygisizlik

Turgutlu Sehitliginde Büyük Saygisizlik

Manisa’nin Turgutlu ilçesindeki sehitlikte bulunan sehit kabirlerinin etrafindaki çöpler basta sehit aileleri olmak üzere duyarli tüm vatandaslari rahatsiz etti. Bazi gençlerin ellerindeki yiyecek ve içeceklerle sehit mezarlarinin etrafinda uygunsuz hareketler yapip çöplerini birakmasi tepkiye neden oldu.

Manisa’nin Turgutlu ilçesindeki sehitlikte bulunan sehit kabirlerinin etrafini kendilerine mesken tutanlar sehitligin maneviyatina zarar veriyor. Sehit aileleri duruma tepki gösterirken bir tepki de Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Manisa Sube Baskani Gazi Yusuf Kiyiskan’dan geldi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Manisa Sube Baskani Gazi Yusuf Kiyiskan konuyla ilgili yaptigi açiklamada sunlari söyledi: "Son günlerde Turgutlu ilçemizde bulunan sehitlerimizin mezarlarina yönelik maalesef çok üzücü ve kabul edilemez olaylarla karsi karsiya kalmaktayiz. Çevrede bulunan bazi okullarin ögrencileri ve gençler tarafindan sehitliklerimize çöp atildigi ve uygunsuz hareketlerde bulunuldugu bilgisi bizleri derinden yaralamistir. Bu tür davranislar, milletimizin en degerli varliklari olan sehitlerimizin aziz hatiralarina yapilan büyük bir saygisizliktir. Sehitlerimiz, vatanimizin bagimsizligi ve milletimizin huzuru için canlarini feda etmis kahramanlarimizdir. Onlarin manevi huzurunu zedeleyecek, hatiralarina saygisizlik edecek her türlü davranisa asla müsamaha göstermeyecegiz. Bu noktada, özellikle gençlerimizin ve ögrencilerimizin bilinçlendirilmesi büyük önem tasimaktadir. Sehitliklerimize ve milli degerlerimize olan sayginin önemi konusunda farkindalik olusturmak için ilgili okullarimiz ve ailelerimizle isbirligi içinde olacagiz. Bununla birlikte, bu tür olaylarin tekrarlanmamasi adina gerekli güvenlik önlemlerini kamu kurumlarimizla birlikte alacagimizi ve sehitliklerimizin korunmasi için tüm imkanlarimizi seferber edecegimizi belirtmek isterim. Turgutlu halki olarak, bizlere emanet edilen bu kutsal degerlerimize sahip çikmak hepimizin ortak sorumlulugudur. Hep birlikte, sehitlerimizin aziz hatirasini yasatmak ve onlara layik bir sekilde saygi göstermek için el ele vermeliyiz. Bu vesileyle, tüm vatandaslarimizi bu konuda duyarli olmaya, çevremizdeki gençlerimizi de bilinçlendirmeye davet ediyorum. Sehitlerimize yapilan bu saygisizligi hep birlikte durdurmali ve bir daha böyle üzücü olaylarin yasanmamasi için gerekli hassasiyeti göstermeliyiz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile