Turgutlu Zabitasinda 'Yaka Kamerasi' Dönemi Basladi

Turgutlu Zabitasinda 'Yaka Kamerasi' Dönemi Basladi

Turgutlu Belediyesi, seffaflik anlayisini bir adim daha ileri tasiyarak zabita ekiplerine görüntü ve ses kaydi yapabilen yaka kameralari temin etti. Bu yeni uygulama ile birlikte tüm denetim süreçleri kayit altina alinacak.

Halkin güvenligi ve ilçenin düzenini korumaya yönelik hizmetlere agirlik veren Turgutlu Belediyesi, yeni bir uygulamaya imza atti. Zabita Müdürlügü ekipleri, denetim ve uygulamalarda görüntü ile birlikte ses kaydi yapan yaka kameralari kullanmaya basladi.

Yaka kameralarinin kullanimi, zabitalarin çalismalarini ve vatandaslarla olan etkilesimlerini ayrintili sekilde belgeleyecek. Bu sayede yasanan sorunlar, iddialar ve sikayetler daha net bir sekilde kayit altina alinacak ve denetim süreçlerinin seffafligi artirilacak.

“Belediyecilikte seffaflik ilkesini her zaman ön planda tutuyoruz”

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Belediyecilikte seffaflik ilkesini her zaman ön planda tutuyoruz. Meclis toplantilarimizi, ihalelerimizi canli yayin araciligiyla vatandaslarimizla paylasmamiz ve belediyemizin ekonomik bilgilerini duyurmamiz gibi adimlarin ardindan simdi de zabitalarimiza yaka kameralari sagliyoruz. Bu uygulama hem zabita memurlarimizin hem de vatandaslarimizin haklarini koruyarak daha güvenilir ve seffaf bir hizmet sunmamiza yardimci olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile