Turhal'da, Yamaç Paraşütü İle Turizmi Canlanacak

Turhal'da, Yamaç Paraşütü İle Turizmi Canlanacak

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı Havacılık ve Eğitim Başkanı Vedat Seyman ve Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Hakan Cici, ‘Tokat Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi’ çalışmalarını yerinde incelemek için Mercimek Tepe’ye çıktı.

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ile proje koordinatörleri Sadi Dinler ve İlhan Yayar, Mercimek Tepe’de yürütülen çalışmalar hakkında THK yetkililerine bilgi verdi. Özellikle son yıllarda ilçede yamaç paraşütü sporuna gönül veren amatör ve profesyonel sporcularda büyük artış görüldüğünü belirten Kaymakam Mehmet Ünlü, yamaç paraşütü sporunun ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını, ilçe ekonomisini de olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Kaymakam Ünlü, ilçede sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere çok önem verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Yamaç paraşütü projemiz Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli bir projedir. Proje kapsamında devam eden yamaç paraşütü tesisimiz tamamlanınca ülkemizde bulunan en iyi yamaç paraşütü tesislerinden bir tanesi olacaktır. Haziran ayında tesisimiz tamamlanması halinde yarışma ve organizasyonlara başlayacağız. Projemiz ilerleyen dönemlerde ilçemize sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik değer kazandıracağına inanıyorum. Amacımız ilçenin tanıtımına, turizm ve kalkınmasına katkı sağlamak, bu spora merakı olan gençlere sporlarında yardımcı ve öncülük etmektir. Ümit ediyoruz bu projemiz ile ilçemiz daha da canlanıp tanınacaktır."Proje hakkında bilgilendirilen ve tesislerde incelemelerde bulunan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Başkanı M. Vedat Seyman, Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü ve yamaç paraşütü eğitimi açısından oldukça elverişli bir yer olduğunu kaydetti.

Mercimek Tepe'de yapımı devam eden çalışmaların sonuçlanmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından paraşütçülerin tercih edecekleri bir uçuş noktası olacağını belirten Seyman, OKA destekli bu projenin Türkiye’de bulunan en iyi yamaç paraşütü tesislerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Seyman, "Yapılan bu güzel çalışmalara THK olarak her zaman destek vereceğiz. Öncelikle yamaç paraşütü kursunun Haziran ayında açılması için gayret gösterip, radyo frekans kontrollü model uçak kursu da düzenlenecek. Ben kaymakam beye ve ekibe çalışmalar ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile