Turhallılar 1888 Ünite Kan Bağışladı

Turhallılar 1888 Ünite Kan Bağışladı

Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezi’nin Türkiye genelinde yürüttüğü kan bağışı kampanyasına Turhallılar destek verdi.

Kızılay Kan Merkezi’nin gezici TIR’ı, kan bağışı kampanyası için Tokat’ın Turhal ilçesine geldi. 3 günde 188 ünite kan aldıklarını belirten Kızılay yetkilileri, ilçenin kampanyaya olan desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Kan bağışı için Abdullah Gül Parkı'nda konakladıklarını açıklayan Dr. Dursun Bektaş, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kan bağışını yaygınlaştırmak için kurumlarla ortaklaşa çalışmalar içine girdiklerini belirten Dr. Bektaş, ilçede bulunan kişilere de kan vermenin faydalarını anlattıklarını açıkladı.

Kan verileri yeterli olmadığı için Turhal’da yaklaşık 50 kişiden de kan alamadıklarını ifade eden Bektaş, şeker, kronik kalp hastalarından kan değeri çok düşük veya çok yüksek kişilerden kan alamadıklarını kaydetti.

Bektaş, “50 kilonun altında olan kişilerden kan alamıyoruz. Kanı 18-65 yaşlar arası olan kan değeri uygun kişilerden alabiliyoruz. Kurumlarla veya ferdi olarak kan bağışı kampanyasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Kan vermek hem sağlık açısından hem de topluma faydalı olma yönünden çok önemli insani bir hizmettir. Bizim verdiğimiz kan ile belki birilerinin hayatı kurtulacaktır. Bu bakımdan kan vermek hayati bir önem taşıyor. Turhal bu konuya çok duyarlı. Burada 3 günde 188 ünite kan aldık. Tüm kurumlarımıza ve ilçe halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder, sağlıklı bir hayat diliyorum.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile