Turistik Diyarbakir Ekspresi Elazig'da

Turistik Diyarbakir Ekspresi Elazig'da

Diyarbakir’dan yolan çikan ‘Turistik Diyarbakir Ekspresi’ Elazig’a ulasti. Yolçati Istasyonu’nda çiçeklerle karsilanan yolcular, tarihi Harput Mahallesi’ni gezdi.

Önceki gün Ankara’dan yola çikan ve dün Diyarbakir’a ulasan ‘Turistik Diyarbakir Ekspresi’, bugün tekrar Ankara’ya dogru yola çikti. Ekspresin ilk duragi ise Elazig Yolçati Istasyonu oldu. Istasyonda çiçeklerle karsilanan ziyaretçiler, otobüslerle tarihi Harput Mahallesi’ne gitti. Burada folklor ekibinin gösterisini izleyen misafirler, ardindan Musiki Müzesi’ni ziyaret ederek, Kürsübasi programina katildi.

Harput’taki tarihi mekan ve müzeleri gezen yolcular, sehir turu atti. Daha sonra trenle yollarina devam etmek üzere istasyona dönen yolcular, Elazig’da çok güzel karsilandiklarini ve çok eglendiklerini ifade ettiler.

Bugün Elazig adina önemli bir gün oldugunu belirten Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdag, “Sehrimizde bugün biz Diyarbakir-Ankara turistik tren seferini agirladik. Misafirlerimizi karsiladik ve Harput’a götürdük. Harput bizim için çok degerli. Tarihi ve kültürel varliklarimizi gelen misafir ve turistlerimize tanitma gayreti içerisindeyiz. Umuyoruz ki bu geziler, sehrimize turizm destinasyonu olma noktasinda önemli katkilar saklayacaktir. Çünkü artik tanitim her seyin önüne geçmeye basladi.

Turizmde de tanitim çok önemli bir faaliyet” dedi.

Yolculugun mükemmel oldugunu aktaran Zuhal Ünalan, “Elazig olmak üzere memleketimizin her yeri çok güzel. Herkesin gelip görmesi ve bu güzellikleri tatmasi lazim. Çok eglenceli geçti. Her sey çok güzel, baris içerisinde hep böyle olalim” diye konustu.

Geziye Istanbul’dan katildigini dile getiren Zeynep Özsoy ise, “Beklentimizin üzerinde bir turistik gezi oldu. Özellikle Elazig’da çok güzel karsilandik. Açikçasi bu kadarini beklemiyorduk. Çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile