Turistik Tatvan Treni'nin Ilk Yolculari Tatvan'a Vardi

Turistik Tatvan Treni'nin Ilk Yolculari Tatvan'a Vardi

Turizmin yeni rotasi olmasi hedefiyle ilk seferine baslayan “Turistik Tatvan Treni” Tatvan’a vardi.



Dün Ankara’da düzenlenen törenle Tatvan’a ugurlanan “Turistik Tatvan Treni” Ankara-Tatvan arasindaki ilk seferi kapsaminda Tatvan’da törenle karsilandi. Oda heyeti ve il ve ilçe protokolü tarafindan davul, zurna ve çiçeklerle karsilanan trenin içerisinde basin mensuplari, influencerlar ve özel davetlilerin de bulundugu 140 kisilik ilk yolcu ekibi 3 gün boyunca kentin tarihi ve dogal güzelliklerini kesfedecek.

Düzenlenen karsilama töreninde konusan Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, yeni tren seferinin baslamasinin, Bitlis’in dogal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini ve kültürel mirasini tanitmak adina önemli ve büyük bir adim oldugunu söyledi.

Bitlis’in 760’in üzerindeki tescilli yapisiyla "müzekent" özelligi tasiyan kadim bir sehir oldugunu belirten Karaömeroglu, söyle konustu: "Zirvesinden 12 ay boyunca kar eksilmeyen Türkiye’nin en yüksek üçüncü dagi olan Süphan, Kubbet-ül Islam’in üç sehrinden biri olan Sakin Sehir unvanli Ahlat, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi’ndeki Ahlat Selçuklu Meydan Mezarligi, Sultan 2. Abdülhamid Han’in gönül dostu Muhammet Küfrevi Hazretleri Türbesi, Istanbul’da Eyüp Sultan Hazretlerinin kardesi Feyzullah El Ensari Hazretleri Türbesi, zamanin üniversitesi konumundaki Ihlasiye Medresesi, kentteki tarihi hanlar ve hamamlar sizlerin ziyaretini beklemektedir."

Bu projenin hayata geçirilmesinde emegi geçenlere ve Eren Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Eren’e tesekkür eden Karaömeroglu, "Bu tür projeler ülkemizin her kösesindeki güzellikleri tanitmak ve turizmi gelistirmek adina büyük ve önemli adimlardir. Tüm misafirlerimize bir kez daha hos geldiniz diyorum. Keyifli bir vakit geçirmenizi diliyorum. Ankara’dan Bitlis’e uzanan büyüleyici bir yolculugun yeni dostluklara ve güzel anilara vesile olmasini diliyorum." dedi.



Belediye Baskani Tanglay ise 24 Haziran’da yola çikan turistik trenin ilk seferini gerçeklestirdigini vurgulayarak, yolcularin 7 bin yillik kadim sehir Bitlis’e geldigini belirtti.



Misafirlerin Bitlis’te güzel anilar biriktirecegini ifade eden Tanglay, "Turizm trenini karsilamanin mutlulugunu yasiyoruz. Valimizin öncülügünde bunun devamini saglayacagiz. Sehrimiz adina hepinize hos geldiniz diyorum. Buradan giderken bir gönül elçisi olarak Bitlis’i, gördügünüz bütün dostlarimiza güzel sekilde anlatacaksiniz. Iyi eglenceler diliyorum." diye konustu.



Trenle Ankara’dan Tatvan’a gelen ve coskuyla karsilandiklarini dile getiren Muzaffer Halbulayf ise “Özbekistanliyim. Ankara Üniversitesinde doktora yapiyorum, üniversitemiz bize böyle bir imkan sundu, iki gündür yoldayiz, yolda tarihi turistik yerleri gezdik, saat 11 olmasina ragmen coskuyla karsilandik.”

“Çok hosgörülü insanlarla yolculuk yaptik”

Melike Sönmez de “Ankara’dan Bitlis’e turistik treniyle geldik ve çok hosgörülü insanlarla yolculuk yaptik. Burada davul zurna ile karsilandik. Bu yolculugu herkese tavsiye ediyorum” dedi.



Influencerlarin da eslik ettigi yolculukta bu tren seferlerinin bölge için büyük önemi oldugunu söyleyen Servet Dogan “Bugün Bitlis’in tanitimi ile alakali muhtesem bir organizasyon yapilmis, biz de bugün bunun için buradayiz. Insanlarin burayi görüp ögrenebilmesi için çok önemli bir program emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” dedi.



Beyzanur Çiftçi “Buraya turistik Tatvan treni ile geldik, çok heyecanliyiz yolculugumuz çok keyifli geçti. Yarin da Bitlis’in turistik yerlerini gezecegiz” dedi.



Program sonrasi gelen misafirler konaklayacaklari otellere geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile