Dalyan Mahallesi'ndeki doğal ve aromalı çamur havuzlarına giren turistler, vücutlarındaki çamurun kuruması için güneşin altında bekliyor, daha sonra duş alıyor.
Dalyan Peloid Çamur Banyosu Müdürü Mehmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurulan tesiste Sağlık Bakanlığından onaylı çamur kullanıldığını söyledi.
Çamura girenlerin memnun ayrıldığını belirten Akkaya, "Yılda yaklaşık 400 bin kişi ağırlıyoruz. Genellikle Rusya, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Arap ülkelerinden turistler tercih ediyor" dedi.
Akkaya, tesiste bulunan gül yağı, biberiye ve ada çayı aromalı havuzların ilgi çektiğini, müşterilerin daha çok biberiye ve gül yağı aromalı havuzları tercih ettiğini anlattı.
- Hücre yenileyici özelliği var
Çamur banyosu sağlık sorumlusu Oya Korkmaz ise işletmedeki çamurların doğal ve içindeki mineral oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Çamurun antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunduğuna işaret eden Korkmaz, "Yani herhangi bir bulaşma özeliği olmadan çamur kendi kendini yenileme özelliğine sahip" diye konuştu.
Korkmaz, çamurun sadece kozmetik amaçlı düşünülmemesi gerektiğini, ciltteki yenileyici özelliğinin yanı sıra eklemlerde ve ciltteki herhangi bir rahatsızlıkta etkili olduğunu söyledi.
İngiltere'den eşiyle tatile gelen Ashley Wales, gül yağı aromalı havuzu tercih ettiklerini söyledi. Wales, "Çilek kokusu vardı. Duşumuzu aldıktan sonra tenimizin yumuşadığını hissettik" dedi.
İstanbul'dan gelen ve biberiye aromalı çamura giren İbrahim Küçük ise "Birçok hastalığa iyi geldiğini öğrendim. Gül yağı ile hazırlanan çamur havuzuna da gireceğim. Onun için de cilde iyi geldiğini söylediler. Biberiye aromalı havuz çok güzeldi. Sadece biraz yanma hissediyorum" şeklinde konuştu.
Turistler, Ortaca'daki 'Aromalı Çamuru' Sevdi
Ortaca ilçesinde Sağlık Bakanlığı onaylı çamur banyosu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.