Turistler Peribacalarini Degil, Molozlari Ve Çöpleri Seyrediyor

Turistler Peribacalarini Degil, Molozlari Ve Çöpleri Seyrediyor

UNESCO Dünya Kültürel ve Dogal Miras Listesi’nde yer alan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da çevreye gelisigüzel dökülen moloz ve çöpler dogal güzelligi gölgeliyor.

Kapadokya bölgesinde vadilere gelisigüzel dökülen molozlar ve çöpler, özellikle vadide yürüyüs yapan ve Kapadokya’yi sicak hava balonlarindan kus bakisi izleyen yerli ve yabanci turistler için kötü bir görüntü olusturuyor. Turizmciler, balon uçuslarindan ATV, at ve safari, yürüyüs parkurlari gibi birçok konuda ciddi yaptirimlar uygulayan Kapadokya Alan Baskanligi’nin peribacalari arasina ve vadilere dökülen çöp ve molozlara ise sessiz kaldigini belirterek, tepki gösterdi.

Ihlas Haber Ajansi’na konusan turizmci Yavuz Ayhan, “Kapadokya’ya gelen turistlerin ve misafirlerin bana en büyük dert yandiklari konu çevreye atilan pislikler. Her gün Kapadokya’da molozlar siralaniyor. Geçen hafta da gelen misafirler balonla gezerken yüzlerce, binlerce çöp posetlerini vadide gördüklerini söylediler. Ben de bunun üzerine inanamadim ve gittim bizzat gözlerimle de gördüm” seklinde konustu.

"Kapadokya’da binalarin üzerine yapilan sundurma çati gibi olaylara müdahale eden Kapadokya Alan Baskanligi neden bu duruma sessiz kaliyor?" diyen Ayhan, “Kapadokya’daki çirkin yapilasmalara karsi geliyorlar. Tamam hakli olarak gelebilirler. Ama Kapadokya’nin dogal bölgesine atilan bu çöplerle ilgili neden hiçbir sey yapmiyorlar, neden tedbir almiyorlar? Bölgeye atilanlar moloz degil çöp. Bu konuda yetkililiklerden yardim istiyorum. Kapadokya’nin dogal güzellikleri, dünya mirasi olan bu dogal vadilere çöpler atilarak dogal güzelligini yok ediyoruz. Ayni zamanda sirf balona binmek için gelen misafirler, fotograf çekip Kapadokya’nin essiz güzelliklerini görmek istiyorlar. Fotograf çekerken de fotograf karesinde yerlerde çöp posetleri, molozlari görüyorlar. Kapadokya dünya mirasi, milli park olan bir bölge. En az 50 kilometre alan içerisinde bir tane sigara izmariti atilmamasi gerekirken maalesef traktörler bazinda, kamyon bazinda ve uçus alanlarina, vadilere çöp atiliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile