Turistler Yaylaları Tercih Etti

Turistler Yaylaları Tercih Etti

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz Bölgeleri turizmden istediğini elde edemezken, Doğu Karadeniz Bölgeleri’nin yaylaları turistle dolup taştı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu sezon turizm patlaması yaşandı. Akdeniz ve Ege bölgelerinde önceki yıllara oranla turist sayısında azalma gözlenirken Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ise periyodik artış devam etti.

Bu sezon tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret eden yabancı turistlerin büyük bir kısmını Orta Doğu ülkelerinden gelen Arap turistler oluşturdu. Yerli turistler sıralamasında ise Doğu illerinden bölgeyi ziyaret eden turistlerin yoğunluğu dikkat çekti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin çekim merkezi haline gelmesinin nedenleri arasında; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklarına rağmen özellikle yaylaların serin olması, termal kaynakların bolluğu, alternatif turizm imkanlarının zenginliği ve muhafazakar turistlere hizmet verecek tesislerin bulunması yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Ekşi, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ne olan turist ilgisi her geçen yıl katlanarak artıyor. Bölgede bulunan tesisler yetersiz kalmaya başladı.

Önceden rezervasyon yaptırmayan turistler yer bulmakta gülük çekti. Bölgeye gelen turistlerin büyük kısmını Arap turistler oluşturuyor. Arapların bölgemizi tercih etmelerinde ki en büyük etken, havanın serin olması, yeşil doğa, zengin su kaynakları ve muhafazakar yapı. Yerli turizm açısından ise Doğu illerinden bölgemize gelen turist sayısında ciddi bir artış gözlüyoruz. Özellikle Şanlıurfa ve çevre illerinden yoğun turist gelmekte. Rize ile Mardin arasında yapımı devam eden yolun bitmesi ile Doğu illerinden bölgeye gelen turist oranında patlama bekliyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN ŞİFALI SUYU

Ekşi, Rize’nin İkizdere İlçesi’nde bulunan termal suyun içerdiği mineral bakımından dünyanın en şifalı beş kaynağından birisi olarak gösterildiğine dikkat çekip, “İlçemizdeki suyun 1 litresinde 4 bin 542 mineral bulunmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda ilçedeki termal su kaynağının; boyun, bel, Kalça ve diz kireçlenmeleri, eklem romatizması, kas romatizması , yumuşak doku hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları , kronik bel ağrıları, çeşitli kas ağrıları, gerilim tipi baş ağrıları, nöroljik rahatsızlıklar, stres bozuklukları, diyabetik dolaşım bozuklukları, kadın hastalıkları, şişmanlık, cilt hastalıkları gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği tespit edilmiştir. Bu özelliği ile dünyanın en kaliteli 5 termal su kaynağından bir tanesi olarak gösterilmiyor. İlçe de her türlü konaklama ve alternatif turizm imkanlarının da bulunması özellikle sağlık turizmi açısından da İkizdere’yi bir çekim merkezi haline getiriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile