Turistlerin Karting Tutkusu

Turistlerin Karting Tutkusu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan karting merkezi yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği spor alanlarından biri oldu.

Fethiye’nin Hisarönü Beldesi’nde bulunan karting merkezi her gün sabah ve akşam saatlerinde turist akınına uğruyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan

karting’in çok eğlenceli bir spor olduğunu ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten işletmeci İsmail Yılmaz “Karting sporuna özellikle İngiliz turistler ilgi gösteriyor. Sabah ve akşam saatlerinde yerli ve yabancı turistler buraya akın ediyorlar” dedi.

Karting hakkında bilgiler de veren İsmail Yılmaz, karting’in her hangi bir tehlikesinin bulunmadığını ve kullanılan aracın iki pedalının bulunduğunu ve bunlardan birinin fren, birinin gaz olduğunu anlatarak, “Bu araçlar benzinle çalışan araçlar. Saatte ortalama 50-60 kilometre hızla gidiyorlar. 10 yaşın üzerindeki herkes bu sporu yapabilir. Biz yine de sporculara kask veriyoruz ve ilk yardım ekipmanlarımızı hazır bulunduruyoruz” dedi. İstanbul’dan tatil için Fethiye’ye gelen ve pistte karting yapan Mehtap Çakın ise Fethiye denizi ve güneşi ile çok güzel bir yer. Burada karting yapma imkanı da buluyoruz. İlk defa denedim ama çok keyifli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile