Turistlerin kredi kartlarını kopyalayan 7 kişi gözaltına alındı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, tatil için gelen turistlerin kredi kartlarını çalarak döviz bürolarında kopyalama yöntemiyle dolandırıcılık yapan 7 kişi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, tatil için gelen turistlerin kredi kartlarını çalarak döviz bürolarında kopyalama yöntemiyle dolandırıcılık yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Alanya'da bir gurubun, turistlerin kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı istihbaratını aldı.

Bunun üzerine, İncekum Jandarma Karakolu ile ortak bir istihbarat çalışması başlatan Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; zanlıların Alanya, Konaklı, İncekum ve Avsallar bölgesinde faaliyet gösterdiğini tespit etti. Zanlıları bir süre incelemeye alan ekipler, bankamatikten para çekmeye çalışan turistlere bir gurubun yaklaştığını tespit etti. Ekipler, turistlere yardım etme bahanesiyle yaklaşan zanlıların, kredi kartı bilgilerini öğrendikten sonra kartı çalarak kendilerini bekleyen araçlara binerek olay yerinde uzaklaştığını tespit etti.

Turistlerin kredi kartlarını çalarak döviz bürolarına giden zanlıların, burada kredi kartlarını çoğaltarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Zanlıları tespit eden ekipler, çeteyi çökertmek için düğmeye bastı. Düzenlenen operasyonla F.Ö., Ö.Ç., T.S., C.A., A.A., S.K. ve L.G. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 50 adet kopyalanmış kredi kartı, 5 adet şifre girme cihazı, 2 adet post cihazı, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 3 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile