Turizm Bölgelerindeki 9 Ilde 'Sahil Rüzgari-2' Operasyonu Açiklamasi 143 Gözalti

Içisleri Bakanligi, sahil seridinde bulunan 9 ilde organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan, suç örgütlerine silah temini gerçeklestirdikleri tespit edilen 186 sahsa yönelik “Sahil Rüzgari-2” operasyonu baslatildigini, 143 kisinin gözaltina alindigini duyurdu.

Turizm sezonu öncesi yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi sahil seridi illerde ve turistik diger sehirleri de kapsayan 8 ilde es zamanli Sahil Rüzgari operasyonu gerçeklestirilmisti. Içisleri Bakanligi ayni minvalde 9 ili kapsayan “Sahil Rüzgari-2” operasyonu baslatildigini duyurdu. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Yetkili Il Cumhuriyet Bassavciliklarinin talimatlari dogrultusunda ve KOM Daire Baskanligi koordinesinde; yine ayni minvalde sahil seridi illerimizi ve turistik diger büyüksehirlerimizi de kapsayacak sekilde “Sahil Rüzgari-2” kod adli operasyon baslatti.

9 ilimizde yürütülen çalismalar neticesinde yapilan tespitler kapsaminda; Antalya’da 12, Aydin’da 10, Adana’da 22, Bursa’da 37, Çanakkale’de 3, Izmir’de 74, Kocaeli’de 3, İçel’de 7 ve Mugla’da 18 süpheli sahis olmak üzere; Yerel ve bölgesel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan, suç örgütlerine silah temini gerçeklestirdikleri tespit edilen, Aralarinda DSI’de çalisan 1 tekniker memurun da bulundugu toplam 186 hedef sahsa yönelik 05.10.2021 tarihinde saat: 06.00’da es zamanli planli operasyonlar yapildi.

Söz konusu operasyonlar neticesinde; 143 süpheli sahis yakalanarak gözaltina alindi. 43 süpheli sahsi yakalama çalismalari devam ediyor. Operasyonlar kapsaminda yapilan aramalarda; 28 adet tabanca, 12 adet tüfek, bin 875 adet fisek, 1 adet pala, çok sayida silah parçasi, 30 adet sentetik hap, muhtelif miktarda metamfetamin ve çok sayida çek ve senet ele geçirildi.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile