Turizm Bölümü Ögrencileri Yemek Yarismasinda Mücadele Etti

Turizm Bölümü Ögrencileri Yemek Yarismasinda Mücadele Etti

Malatya’da Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde ögrenciler arasinda ‘Dünya Mutfaklari Yemek Yarismasi’ düzenlendi.

15-22 Nisan Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel Isletmeciligi Meslek Yüksekokuluna bagli Otel Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü Asçilik Programi ile Arslantepe Anadolu Lisesi Turizm Bölümü ögrencileri arasinda Dünya Mutfaklari Yemek Yarismasi düzenlendi.

Kale Kaymakami Mustafa Aksoy, Belediye Baskani Ihsan Özbay, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Erdem, Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Ali Cengiz ile müdürlük personeli Fatos Özdemir’den olusan jüri yemekleri degerlendirdi.

Yarismanin ardindan okulun konferans salonunda bir program düzenlendi.

Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Ali Cengiz, Malatya’nin turistik destinasyonlari arasinda yer alan Karakaya Baraj Gölünün kiyisindaki Kale Meslek Yüksekokulunda Turizm Haftasini kutlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirip, organizasyona katki ve destek saglayan Kaymakam Aksoy, Belediye Baskani Özbay, Rektör Prof. Dr. Recep Bentli’ye tesekkür etti.

Kaymakam Aksoy turizmin ülke ekonomisine sagladigi katkiya deginirken, Belediye Baskani Özbay Kale’de turizm haftasi kutlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Bir sunum yapan turizm arastirmacisi Bülent Korkmaz, dünyada yerlesik yasama ilk geçilen yerlerin basinda Firat kiyilarinin geldigini, Firat kiyilarina kurulmus Kale sinirlari içerisinde yer alip su an baraj gölü altinda bulunan Caferhöyük’ün dünyanin en eski köyleri arasinda yer aldigini söyledi.



Dereceye girenler ödüllendirildi

Programin ardindan yarismanin sonuçlari açiklandi. Yapilan degerlendirme sonucunda ana yemek kategorisinde ilk sirayi Muhammed Kaan Özer, ikinciligi Ali Kerem Uymaz, üçüncülügü Eyüphan Akdag, dördüncülügü ise Selver Çömez aldi.

Tatli kategorisinde ise Ferdane Ceylan Salman 1., Mert Seçen 2., Nurhayat Koca 3., Abay Emeksiz 4. oldu. Dereceye girenlere protokol mensuplarinca çesitli ödüller verildi.

Kale’deki meslek yüksekokulunda yapilan Turizm Haftasi kutlama programi organizasyonunda Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi bölümü ögrencileri aktif görev aldi.

Ögrenciler, Otel ve Lokanta Hizmetleri Bölümü Baskani Ögretim Görevlisi Suat Kulusakli koordinasyonunda basarili bir organizasyona imza atarken, ögrencilerden Fatma Esra Saygili da programin sunuculugunu yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile