Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı Geliştirme Projesi Başlıyor

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı Geliştirme Projesi Başlıyor

Hatay'ın Samandağ İlçesinde AB destekli Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı Geliştirme Projesinin tanıtımı yapıldı.

Al-Mina Tesislerinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğretim görevlisi Kazım Kocabozdoğan tarafından tanıtımı ve sunumu yapıldı. Çok önemli ve nitelikli bir programın açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Celalettin Lekesiz, "Bilgi çağının getirdiği hem sorunları hem de çözüm yollarını bilmek gerekmektedir. Büyüyen çoğalan sorunlar gittikçe had safhayı almıştır. Daha iyiye gidebilmek için toplumda iyiyi kötüyü ayırabilecek bir toplum olmalıyız. Gelirimizi artırmasak gelişemeyiz. Bu tür girişimler istihdamı artırmamıza yardımcı olacaktır. Yetişmiş insan kaynağımız ve finansımız varsa verim artar. Bu proje bittiğinde inanıyorum ki kadınlar daha iyi bir yerlere gelecektir. İş istihdamı daha verimli ve daha kaliteli bir yere gelecektir. Kadınlar nüfusun yarısını oluşturuyor. Bazı projeler üreterek iş olanağı ve kaliteli hizmet ortaya atmaktayız" dedi.
Kaymakam Süleyman Özçakıcı, var olan potansiyeli halkın yararına dönüştürecek çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Kadın istihdamının düşük olduğunu ve artırmayı hedeflediklerini söyleyen Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Yardımcısı Ertuğrul Eğilmez de kadın istihdamının artırımı için hükümet ve sivil toplum örgütlerine iş düştüğünü, Samandağı'nda genç nüfusun genelinin yurtdışında olduğunu ve Samandağı Turizm Bölgesi olarak projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Hatay İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık ise "Hatay'da hangi iş kurumlarına ihtiyaç olduğunu çıkarmaya çalışıyoruz. Eğitimin en iyi bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyoruz. İş-Kur olarak kaliteli işgücünün artmasını istiyoruz."dedi.
Eğitimin mutfak hizmetleri ve servis hizmetleri şeklinde verileceğini belirten MKÜ öğretim üyesi Kazım Kocabozdoğan "Ayrıca İngilizce eğitimi de verilecektir. İşbaşı eğitimi teorik ve pratik olarak sürdürülecektir" dedi.
Prof. Dr. Cevat Tosun da kadın istihdamını genişletmek istediklerini belirterek, "Öncelikle aktif güç kazandırılmaya çalışılmaktadır. Yüzde 60 oranında işsizliğin olduğunu görmekteyiz. Bu tür projeler hem sosyal hem de turizm yönünden kazanımlar sağlayacaktır. Projelerin hazırlanması yönünde yararlı yöneticilere gereksinim vardır" dedi.
30 kadının istihdam edileceği, 4 Ekimde başlayan başvuruların 28 Ekimde sona ereceği, şu ana kadar 10 kadının başvuru yaptığı bildirildi. 30 kadından fazla başvuru olması halinde mülakata tabi tutulacaklar. Projeye dahil olacak kadınlara 5 ay boyunca haftada bir gün Kız Meslek Lisesinde teorik eğitim verileceği, daha sonra 3 ay boyunca turistik işletmelerde staj yapacağı, sertifika verileceği ve eğitim boyunca 8 Euro para ödeneceği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile