Turizmciler 2022 Için Çok Daha Umutlu

Turizmciler 2022 Için Çok Daha Umutlu

Korona virüs kisitlamalarinin hafifletilmesi, ülkeler arasinda geçislerin kolaylasmasi sebebiyle Türkiye 2021 yilinda turizmde önemli bir gelisme kaydetti. Is adami Fatih Çelik, 2022 yilindan çok daha umutlu olduklarini söyledi.

Pandemi kisitlamalari, uçak seferlerinin iptal olmasi, ülkelerin girisleri yasaklamalari sebebiyle 2020 yili yaz ayinda turizmciler umduklarini bulamadi. Ancak 2021 yilinin yaz ayinda ise tam tersi durum yasandi. Kisitlamalarin sona ermesi ile birlikte yurt disindan milyonlarca turist Türkiye’ye akin etti. Basta Istanbul olmak üzere, Ege ve Akdeniz kiyilari turizmde önemli bir ivme yakalarken, turizmciler 2022 yilina daha umutlu bakiyor. Türkiye’nin hem kis hem de yaz turizmi için bulunmaz bir nimet oldugunu ifade eden is adami Fatih Çelik, “2020 yilinda kimsenin istemedigi, kimsenin elinde olmayan sebeplerden dolayi turizm için ölü bir yil oldu. Ancak 2021 yilinda hareketlenme bir anda baslayinca, biz turizmcilere büyük görevler düstü. Kisa sürede tesislerimizi hazir hale getirip sezona basariyla basladik. Dünya genelinde yasanan pandemi kisitlamalari hafifleyince, otel ve turistik tesislere inanilmaz bir ilgi oldu. Türkiye’de sadece deniz yok, ayni güzellikle bir sürü kayak merkezimiz var. Kis sezonu yabanci ve yerli turistlerin kayak merkezlerini tercih ettiklerini görüyoruz” dedi.

Güneydogu’nun da turizm açisindan önemli bir gelisme kaydettigini ifade eden Çelik, “Bölgenin cografi yapisi, mimarisi ve mutfagina özellikle yabanci turistlerin ilgi gösterdigini görüyoruz. Bugüne kadar yerli turistlerin fazlasiyla tercih ettigi güneydoguda kültür turizminin arttigini söyleyebiliriz. Özellikle Gaziantep, Mardin, Diyarbakir ve Sanliurfa’yi da, yabanci turistler için paketlerimize dahil etmeye basladik” diye konustu.

2022 yilinin çok daha verimli geçecegini ifade eden Çelik, “Sosyal medyanin yayginlasmasi, güzel mekanlarin ardindan dünyanin bir ucundan görülebilmesi, muhtesem dogamiz, haritadaki konumumuz, tarihi geçmisimiz yabancilarin cezbediyor. Doga, deniz, kültür ve saglik turizminin 2022 yilinda çok daha iyi olacaginin sinyallerini aliyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile