Turizmciler Ramazan Bayramı'ndan Umutlu

ESKİŞEHİR - Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı olumsuz etkilenen iç turizm piyasasının Ramazan Bayramı'yla hareketleneceği bildirildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ve Mısır'da yaşanan siyasi olaylar ile Avrupa ülkelerindeki ekonomik krize rağmen, bu yılın ocak-mayıs döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 18.47 oranında arttığını söyledi.

Bu dönemde Türkiye'ye 10 milyon 474 bin 569 turist geldiğini belirten Ulusoy, "Bu yılın sonuna kadar ülkemize gelecek turist sayısının 33 milyon civarında, turizm gelirinin ise 31.5 milyar dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

-"Ramazan Bayramı turizmi hareketlendirecek"

Ulusoy, Ramazan Bayramı'nın turizm sektörüne önemli bir canlılık getireceğini düşündüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ramazanın temmuz ayına denk gelmesi iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkiledi. Ramazan sonunda iç turizmde yeniden bir canlanmanın olacağı kanaatindeyiz. Ramazan Bayramı rezervasyonlarında yurtiçi turlarda Antalya başta olmak üzere, Kıbrıs, Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme bölgelerinde haraketlilik yaşanacak. Yurtdışı turlarda ise vizesiz ülkeler başta olmak üzere İspanya, Fransa, İtalya ve orta Avrupa ülkelerinin yoğun ilgi göreceğini düşünüyoruz."

Ulusoy, Ramazan Bayramı'nda 5 gece 6 günlük paket turların 2 bin 500 ile 3 bin lira, yurtdışı turlarda ise 3 gece 4 günlük programların bin 500 avro civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile