Türk Akademisyenler Özbek Ögrencilere Ders Verdi

Türk Akademisyenler Özbek Ögrencilere Ders Verdi

Özbekistan Alfraganus Üniversitesi “Bir Yol Bir Kusak” adli bir kongreye ev sahipligi yapti. Kongreye katilan Türk akademisyenlerde kendi konularinda Özbek ögrencilere ders verdi.



2022 yilinda kurulan ve Rektörlügünü Maxmudov Muhammadismoil Muxitdinovich’in yürüttügü Alfraganus Üniversitesi “Bir Yol Bir Kusak” adli bir kongreye ev sahipligi yapti. Bu yil ikincisi düzenlenen “Ipek Yolu ve Ötesi Kongre Serisi” (SIRCON 2023) “Bir Yol Bir Kusak: Göç, Turizm ve Ekonomi Politik” baslikli kongrede çok sayida akademisyen, sanayici, bürokrat, serbest çalisanlar bir araya geldi. Kongreye katilan Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Özden Tasgin yaptigi açiklamada “Kongreye katilan akademisyenler kendi alanlarinda Alfraganus Üniversitesi’ndeki ve ortaögretimdeki ögrencilerle bulusarak ders anlatma imkani buldular. ”Uluslararasi iliskiler anlaminda sporun gücü” konulu çalismamizi Alfraganus Üniversitesi Spor Fakültesinde ögrenci ve akademisyenlere sunduk” dedi.



"Bir yol Bir mekan; Alfraganus Üniversitesi”

Kimligimizin ve ülkülerimizin olusmasinda, içinde barindirdigi sahsiyetler ve ayakta tuttugu mekanlarla Türk - Islam Ülküsünün ana kaynaginin Özbekistan oldugunu söyleyen Tasgin “Yönünüzü nereye çevirirseniz çevirin, Ülkülerinizi besleyenlerle karsi karsiyasiniz. Birçok ülke gibi Özbekistan’da kendi varligini geçmisten aldigi o muhtesem sosyal, kültürel ve ekonomik hafiza ile ayaga kalkip kosmaya basladi.

Derin devlet gelenegi, zirve yapmis ilim dünyasi, dünyanin ugrak mekanlarindan aldigi büyük hafiza ile tüm hizi ile dünya ile entegre çalismalari devam ediyor. Dünyaya açilim çalismalarinin bir ayagini üniversiteler olusturmaktadir. Birçok köklü ve yeni üniversitelerden birini olusturan ve 2022 yilinda kurulan Alfraganus Üniversitesi bunlardan biri. Adi, muhtesem mazinin emektari bir âlime uzaniyor. Yeni bir üniversite olan Alfraganus Üniversitesi; Spor, Filoloji, Tip, Iktisat, Turizm gibi lisans ve lisansüstü programlarinin yani sira, tesislerinin insasi ile hizli ve planli büyürken, uluslararasi akademik dergi, gazete yayinlarken, birçok ülke üniversiteleri ile egitim - ögretim alaninda is birligi anlasmasi yapmistir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile