"Türk asıllıları Volvo'nun idari kadrosunda görmek istiyoruz"

Belçika'da Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel, Doğu Flaman Bölgesi'nin önemli işverenleri arasında olan ve çok sayıda Türk'ün çalıştığı Volvo fabri

Belçika'da Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel, Doğu Flaman Bölgesi'nin önemli işverenleri arasında olan ve çok sayıda Türk'ün çalıştığı Volvo fabrikasını ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Yüksel, özellikle Flamancası olan Türk gençlerin Volvo'ya müracaat etmelerini istedi.

Volvo´da 4 bin kadar işçi ve yönetici çalışıyor. Volvo yıllardır çeşitlilik politikası uyguluyor. Bunun neticesi olarak bugün personelin yaklaşık yüzde 10´u yabancı kökenli. Veli Yüksel, "Gösterilen bütün çabalara rağmen yönetici kadrosunda yabancı kökenlilerin olmayışı dikkati çekiyor. İş mülakatlarına ve testlerde yabancıların daha az başarı sergiledikleri istatistiklerden ortaya çıkıyor. Bunun için yabancı kökenli personel için daha aktif bir teşvik politikası uygulanması gerekiyor. Volvo´ya sahip çıkmak Gent ve civarında istihdama sahip çıkmak olarak görülmelidir. Ben bu ziyaretimle özellikle burada çalışan Türk personeli desteklemek istedim." dedi.

Çin grubu Geely'nin satın aldığı Volvo ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yüksel, "Daha önce Volvo'ya 198 milyon Euro'luk bir devlet teşviki öngörülmüştü. Hükümetimiz, Volvo´da üretim ve istihdamın devamı için bu teşvikin arkasındadır." dedi.

Gent'te yaklaşık 10 bin işçiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam imkânı sağlayan Volvo fabrikası, bölgenin önemli işverenleri arasında yer alıyor. Volvo fabrikasında 1965 yılından bu yana İsveç marka otomobil üretiliyor. Geçtiğimiz yıllarda sıkıntılı bir dönemden geçen Volvo, bu yıl 200 binin üzerinde otomobil imalatı öngörüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile