Türk aydınları: Kürt sorunu bizimde sorunumuzdur

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın davetlisi olarak Siirt'e gelen bir grup Türk aydını, Kürt sorununun kendilerinin de sorunu olduğunu belirten bir

  Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ' ın davetlisi olarak Siirt ' e gelen bir grup Türk aydını , Kürt sorununun kendilerinin de sorunu olduğunu belirten bir açıklama yaptı .

Siirt ' e gelenler arasında sanatçı İlkay Akaya , yazarlar Ömer Laçiner , Ahmet Nesin , Ayşegül Devecioğlu , Gültekin Yücesan , Doç . Dr . Bekir Berat Özipek , Prof . Dr . Kuvvet Lordoğlu Yeşiller Partisi eş sözcüsü Bilge Contepe , müzisyen Şanar Yurdatapan gibi 16 isim yer aldı . Geceyi Aydınlar ilçesi Kaletülüstad tepesinde çadırlarda geçiren , gece boyu halay çeken , horon oynayan grup , çadır önünde bir açıklama yaptı .

Doç . Dr . Bekir Berat Özipek ile Sanatçı İlkay Akaya tarafından okunan açıklamada şu görüşlere yer verildi : " Ülkemizde çeyrek asırdır devam eden çatışma ortamının daha da büyüme eğilimi gösterdiği bir dönemdeyiz . Bu hayati eşikte Siirt Belediye Başkanı Sayın Selim Sadak ve Türkiye Barış Meclisi Üyesi Sayın Mehmet Şirin Tunç ' un yüksek duyarlılık örneği göstererek yaptığı davet üzerine ' Siirt Barış Çadırı ' nda buluştuk . Sorunların çözümü için , hukuk ve adalet ekseninde temel hak ve özgürlüklerin tüm yurttaşlar için sağlandığı yeni bir toplumsal sözleşmeye duyulan ihtiyaç açıktır . Eşitlik ve kardeşlik temelindeki gönüllü beraberlik böyle sağlanabilir . Ancak sorunun çözümünde şiddette ısrar edilmesi insanlarımız arasında ayrışmayı arttırmakta , şiddet korkunç bir sarmal halinde şiddeti yeniden üretmektedir . Biz bu şiddetin artık durmasını istiyoruz ve birbirimizden kopmak istemiyoruz . Köklerimiz aynı topraklardan besleniyor . Kürtlerin sorunu bizim de sorunumuzdur . Türkiye ' nin dört bir yanından gelen bizler tüm kamuoyuna , Meclis ' e , Hükümet ' e , bütün siyasi partilere , sivil toplum ve tüm toplum kesimlerine sesleniyoruz . Sorunun çözümüne katkı sunabilecek hiçbir unsuru dışlama lüksümüz yoktur . Bu sorunu barış ve diyalog ekseninde çözmeyenler , sorunun getireceği olumsuz sonuçların altında hep beraber ezileceklerdir . Çözümsüzlükte ısrar etmenin hiçbir manası kalmamıştır , ellerin tetiklerden hemen şimdi çekilmesini istiyoruz . Bugün barış için adım atmak riskli görünüyor olabilir , öfkenin diliyle konuşmamak cesaret gerektiriyor olabilir . Ancak , şimdiye kadar ödenen bedeller göz önüne alındığında , barış yönünde irade göstermek , her zaman olduğu gibi en büyük cesarettir ve en yararlı sonucu sağlayacaktır . Bu sonuç başaranların yüz akı olacaktır . Operasyonların ve silahlı eylemlerin son bulması için tüm sorumluları irade göstermeye ve adım atmaya davet ediyoruz . Biz bu doğrultuda kalıcı bir barış için üstümüze düşeni yapmaya hazırız . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile