Türk bayrağı açan adama saldırdılar

Türk bayrağı açan adama saldırdılar

Mersin'de bir vatandaş, anadilde eğitim için eylem yapan BDP'li kadınları Türk bayrağı açarak protesto etti. 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diye bağıran vatandaşlara çevredeki işyerlerindeki vatandaşlarda Türk bayrağı açarak destek verdi. Ortamın gerilmesi üzerine vatandaş polis tarafından uzaklaştırıldı.

Mersin'de Barış ve Demokrasi Partili (BDP) bir grup kadın anadilde eğitim için Ulu Cami yanındaki bir derneğin önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Kürtçe pankartlar açan ve zaman zaman terör örgütü elebaşısı lehine sloganlar atan kadınlar basın açıklaması için Atatürk Caddesi Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Kadınlar basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırası 62 yaşındaki Salih Ömürtaş cadde üzerindeki bir kamyonetin kasasına çıkarak elindeki Türk bayrağını açtı ve "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diye bağırdı. Kadınlar Ömürtaş'a zılgıt çekerek tepki gösterdi.

Bu sırada kargaşa çıkarken Ömürtaş'ın üzerine yürümek isteyenler polis ve partililer tarafından engellendi. Ömürtaş kamyonetin üzerine çıkan sivil polisler tarafından indirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılması sırasında yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diye bağırmayı sürdüren Ömürtaş, "Bu vatanda benim dedemin kanı var. Türkiye'ye Mersin'i rezil ettiler. Yeter artık. Biz vatanımızı bayrağımızı severiz" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da işyerlerinin penceresinden Türk bayrağı göstererek eylemcilere tepki gösterdi. Bayrak açan kadın, polisin uyarısı ile içeri girdi. Küfürlü konuşulduğu için BDP'lilere tepki gösteren bir vatandaş ise yine polis tarafından uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri önlem alırken kalabalık Kürtçe basın açıklaması ve bir grup öğrenciye temsili olarak verilen Kürtçe dersin ardından dağıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile