Türk Cazinin Ustalarindan Güvercinada'da Unutulmaz Konser

Türk Cazinin Ustalarindan Güvercinada'da Unutulmaz Konser

Kusadasi’nin simgesi Güvercinada, ulusal ve uluslararasi festivallerde Türkiye’yi temsil eden sevilen caz sanatçilari Meltem Ege ve Önder Focan’i agirladi. UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi’nin essiz manzarasinda gerçeklesen Meltem Ege, Önder Focan&Friends grubunun “A jazz night” ismini tasiyan konseri sanatseverlere unutulmaz bir gece yasatti. Konser bitiminde Önder Focan’in 66’inci yas günü sahnede dogum günü pastasi kesilerek kutlandi.

Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde düzenlenen Güvercinada Dinletileri devam ediyor. Kusada’li sanatseverleri, birbirinden kaliteli ve seçkin sanatçilarla bulusturan Güvercinada Dinletileri’nin son konuklari Türk caz müziginin en önemli isimlerinden gitarist Önder Focan ile Türkiye’nin önemli caz vokallerinden Meltem Ege oldu. Uzun yillardir Türk caz müzigine büyük emek vermis, ulusal ve uluslararasi pek çok önemli festivale katilarak Türkiye’yi temsil etmis Meltem Ege, Önder Focan ve arkadaslarinin Güvercinada’nin etkileyici atmosferinde sergiledikleri muhtesem performans sanatseverleri adeta büyüledi.

66’nci yasini sahnede kutladi

Konserde izleyenleri gitari ile costuran ünlü caz müzisyeni Önder Focan ve güçlü sesi ile kulaklarin pasini silen Meltem Ege’ye trompette Senova Ulker, davulda Burak Cihangirli ve basta Enver Muhammedi eslik etti. Cazseverlerin ayakta alkisladigi konserin bitiminde Önder Focan’in 66’nci yas günü sahnede dogum günü pastasi kesilerek kutlandi.

“Kentimize renk kattiniz”

Konseri Güvercinada’yi dolduran sanatseverlerle birlikte izleyen KUSAV Baskani Levent Köylü, Kusadasi’ni kaliteli kültür ve sanat etkinliklerinin adresi haline getirmek için çalistiklarini belirterek, “Kusadasi Belediyesi ile is birligi içerisinde yaz günlerini sanatla renklendirmek ve hem Kusada’li sanatseverlerimize hem de ziyaretçilerimize unutulmaz anlat yasatmak istiyoruz. Bu kapsamda Kusadasi’nda agirlamaktan büyük mutluluk duydugumuz Türk caz müziginin degerli isimleri Meltem Ege, Önder Focan ve arkadaslarina sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz. Enerjileri, performanslari ve essiz yorumlari kentimize ve gecemize büyük renk kattilar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile