Türk Doğaltaş İhracatçıları İngiltere'de

Türk doğaltaş ihracatçıları, "İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi" adlı URGE projesi kapsamında İngiltere pazarındaki konumlarını güçlendirmek için iş gezisi düzenledi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, doğaltaş sektörünün 2017 yılında Türkiye’ye 2 milyar 48 milyon dolar döviz kazandırdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, sektörün 2023 hedefinin 7 milyar dolar olduğunu aktardı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile başlatılan "İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi" adlı URGE projesi kapsamında İngiltere'deki konumlarını güçlendirmek için iş ve inceleme gezisi düzenlediklerini ifade eden Kaya, İngiltere'de önemli mimarlık ofislerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

İnşaat projelerinde malzeme seçiminin mimarlar tarafından yapıldığına işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Türk doğaltaşlarını tanıtmak, mimari projelerde bu taşların nasıl kullanılabileceğini, mimari projeler hakkında bilgi alıp bu projelerde işbirliği fırsatlarını değerlendirmek için etkinliğe katılan firmalarımız tarafından yapılan görüşmeler çok verimli geçti. Gezi kapsamında dünya çapında tanınmış mimarlık ofislerini ziyaret ettiler.

İngiltere sadece kendi coğrafyasında değil dünyanın her tarafında etkin bir ülke. İngiliz mimarlarda dünyanın her tarafında projelere imza atıyorlar. O nedenle bu temasları İngiltere ile sınırlı düşünmemek gerekir. İngiliz mimarlarla Türk doğaltaş ihracatçıları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Önümüzdeki süreçte İngiliz mimarların İngiltere ve dünyanın değişik noktalarında yürütecekleri projeleri Türk doğaltaşları süsleyecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile