Türk Eczacıları Birliği'nden Pakistan'a İlaç Yardımı

Türk Eczacıları Birliği'nden Pakistan'a İlaç Yardımı

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Kızılayı aracılığıyla Pakistan'a gönderilmek üzere 650 bin TL tutarında ilaç bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde düzenlenen ortak basın toplantısına, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak katıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, dünyada birçok felaket yaşandığını belirterek, felaketlerde en önemli ihtiyacın yiyecek ve ilaç ihtiyacı olduğunu söyledi. İnsanların belli bir müddet aç kalabileceğini, ancak sağlıkları tehlikeye girdiğinde ilaç olmadan hastalıkla mücadele etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Küçükali, ''Her afette de TEB
yanımızda, kolumuzda, arkamızda güç olarak duruyor. Bu nedenle TEB'i desteklerinden ötürü Türk Kızılayı adına kutluyorum. Böyle bir bağışta bulundukları ve bağışı sürekli hale getirdikleri için çok teşekkür ediyorum'' dedi. Felaket dönemlerinde TEB'nin çok mütevazı bir şekilde çalışma yaptığını ve bunu Türk Kızılayı ile paylaştığını dile getiren Küçükali, kurumlarının da bölgeye yardımları götürdüklerini anlattı.
TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak ise, hem Türkiye'de hem dünyada yaşanan felaketlere duyarsız kalınamayacağına işaret ederek, bunun bir sivil toplum ve meslek örgütünün sorumluluğu olduğunu söyledi. Sağlığın evrensel bir hak olduğunu, bu hakkın korunması noktasında TEB'in görevini yerine getirmeye devam edeceğini vurgulayan Çolak, ''Daha önceki felaketlerde de TEB ve eczacılar olarak çeşitli yardımlarda bulunmuştuk. Bugün de Pakistan'a meslektaşlarımız vasıtasıyla yardımda bulunuyoruz. Türk Kızılayı
Başkanı Küçükali bir görev daha verdi. Bunu da üstümüze aldık. Bundan sonra orada salgın yaşanmaması noktasında alınması gereken önlemler noktasında eczacılarımızla birlikte katkı vermeye çalışacağız'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Küçükali, Çolak'a bir plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile