Türk Eğitim-sen 95 Şubede Kongre Yapıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur sendikacılığının masa başı sendikacılık olmadığını belirterek, bu kapsamda sendika olarak üstlendikleri misyonun büyük olduğunu söyledi.

Türk Eğitim Sen Sinop Şubesi tarafından gerçekleştirilen olağan genel kurul Kız Meslek Lisesi salonunda 110 delegenin katılımıyla yapıldı. Mevcut Şube Başkanı Turgay Şen'in tek listeyle katıldığı genel kurulda Şen, tüm oyları alarak tekrar şube başkanlığına seçildi.
Genel kurula Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Sinop Temsilcisi Metin Süren, Sinop Aydınlar Ocağı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Şennan Yücel ile sendika üyeleri katıldı.
Genel kurulda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, aynı anda 95 şubede kongre yaptıklarını söyledi. Koncuk, "Şu anda bir fiil kurulmuş 102 şubemiz var. Biri kurulma aşamasında. Onunda kuruluş çalışmaları tamamlandığında 103 şubemiz olacak. Bu gün yaklaşık 95 şubemizde kongre yapıyoruz. Tüm şubelerimizin kongrelerini 4 Aralık tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. 5-6 Şubat tarihinde de Türk Eğitim Sen genel merkez genel kurulu toplanacak. 26-27 Mart tarihlerinde de Türkiye Kamu-Sen genel
kurulu yapılacak" dedi.
Memur sendikacılığının masa başı sendikacılık olmadığını kaydeden Koncuk, "Sinop'ta ki arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bu zamana kadar yüzlerce yeri ziyaret etmişler ve önemli çalışmalar yapmışlar. Sendikacılık böyle olmalı. Memur sendikacılığı masa başı bir faaliyet değildir. Memur sendikacılığı işçi sendikacılığı gibi 09:00-05:00 çalışan bir sendikacılık değildir. Okulları, ilçe müdürlüklerini, sendika üyelerini ziyaret etmeli. Başarılarımızı, başaramadıklarımızı,
başarılamayanların nedenlerini insanlarla sürekli müzakere etmeli. Bizim misyonumuzda masa başı sendikacılığı diye bir şey yok. Bu kapsamda Sinop şubemiz yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile