Türk Eğitim-Sen Ağrı Şubesi, promosyon sözleşmesini iptal için harekete geçti

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı M. Zeki Kılıç, eğitim çalışanlarının aylardır umutla beklediği promosyon sözleşmesinin fiyaskoyla sonuçlandığını, ha

  Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı M . Zeki Kılıç , eğitim çalışanlarının aylardır umutla beklediği promosyon sözleşmesinin fiyaskoyla sonuçlandığını , hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti .

M . Zeki Kılıç , açıklamasında , promosyon sözleşmesi hakkında başlangıçta olumlu çalışmalar yapıldığını , ancak çalışmaların kuvveden fiile geçildiği anda akamete uğradığını kaydetti . Kılıç , şöyle dedi :

" Yaptığımız araştırmalarda , diğer kurumların 750 TL ile bin 350 TL arasında değişen meblağlarda promosyon almış olduklarını tespit ettik . Bu fiyatlara yakın bir taban oluşturulması gerektiğini yetkililere belirttik . Milli Eğitimde çalışan memurların rahatça içeri girip çıktığı odaya sendika temsilcisi ' yasak ' gerekçesi ile alınmıyor . Uzun sürmesi beklenen ihale yarım saatte bitiyor ve üç yıl için 570 TL ' ye anlaşıldığını öğreniyoruz . Bu , aylık 15 lira 83 kuruş gibi komik bir rakama tekabül etmektedir ki bir eğitim çalışanının , bugünkü şartlarda , bu parayla ailesini bırakın ayda bir defa dahi olsa yemeğe götürmesini , bir kilo et alıp yedirmesi bile mümkün değildir . Biz ildeki yetkili sendika olarak toplantıda bulunan ve imza yetkisine sahip malum sendikanın malum başkanının eğitim çalışanlarını bırakın mağdur etmeyi , rencide eden böyle bir sözleşmeye imza atmış olma ihtimalini akıl dışı kabul ettiğimiz için ertesi gün ilgili şube müdürünü ziyaret ederek , durumu görüşmek istedik . Şube müdürü , sözleşmenin yapıldığını , malum sendikanın başkanının da komisyonda söz sahibi olan üye olarak sözleşmeyi imzaladığını belirtti . "

Sözleşmenin iptali için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Kılıç , dün itibariyle bu sözleşmeyi onaylamadıklarını ve iptal istemlerini bildiren kişisel dilekçeler hazırladıklarını ifade etti .

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı M . Zeki Kılıç , hangi sendikadan olursa olsun bütün eğitim çalışanlarının , bu dilekçeyi kendilerinden temin edip il müdürlüğüne verebileceklerini kaydetti . Kılıç , şunları ifade etti :

" Biz dün itibariyle sözleşmeyle ilgili bütün bilgi ve belgeleri il müdürlüğünden talep ettik . Bu belge ve bilgiler elimize geçer geçmez hukuk büromuza bunları ulaştıracak ve iptali için bütün kanuni yollara başvuracağız . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile