Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan'dan Akademisyen Maaslari Için Çagri

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan'dan Akademisyen Maaslari Için Çagri

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, "Hükümetten beklentimiz, akademik kadromuzu geçim derdinden kurtaracak ve bilimsel çalismalarina katki saglayacak sekilde ücretlerde iyilestirme yapmasi hususunda bir an önce tedbir almasidir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Baskanvekili ve Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan, yaptigi açiklamada üniversitelerin ülkenin motor gücü oldugunu dile getirerek, üniversitelerin her bakimdan güçlendirilmesinin gelecek için büyük önem tasidigini ifade etti.

Bunlarin basinda akademisyenlerin ekonomik olarak desteklenmesinin geldigini vurgulayan Geylan, sunlari kaydetti:

"Su bir gerçektir ki lisans düzeyinde akademik basarisi en yüksek olan ögrencilerimizin akademisyenligi tercih etmesi en dogru olandir. Ancak bu sekilde akademinin niteligini yükseltebiliriz. Fakat akademisyenlerimizin ücret kosullarini iyilestirmedigimiz ve akademisyenlerimizi ekonomik açidan dezavantajli bir meslek grubu olarak mahkum ettigimiz sürece üniversitelerimizin ve bilim hayatimizin gelecegini tehlikeye atmis oluyoruz. Bundan dolayi hükümetten beklentimiz, akademik kadromuzu geçim derdinden kurtaracak ve bilimsel çalismalarina katki saglayacak sekilde ücretlerde iyilestirme yapmasi hususunda bir an önce tedbir almasidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile