Türk Egitim-Sen Üyesi Egitim Çalisanlari, Kendilerine Yönelik Siddete Karsi Protesto Gerçeklestirdi

Türk Egitim-Sen Üyesi Egitim Çalisanlari, Kendilerine Yönelik Siddete Karsi Protesto Gerçeklestirdi

Türkiye Egitim, Ögretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalisanlari Sendikasi (Türk Egitim-Sen) üyesi egitim çalisanlari, kendilerine yönelik siddet olaylarina karsi protesto gerçeklestirerek, siddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadigi bir Ögretmenlik Meslek Kanunu hiçbir surette kabul etmeyeceklerini ifade etti.



Türkiye Egitim, Ögretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalisanlari Sendikasi üyesi egitim çalisanlari, Istanbul’da özel bir lisenin müdürü Ibrahim Oktugan’in, okuldan atilmasindan sorumlu tuttugu yabanci uyruklu bir ögrencinin silahli saldirisiyla öldürülmesini protesto etmek için Ankara Il Milli Egitim Müdürlügü önünde bir araya geldi. Türk Egitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfali, yaptigi açiklamada Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve egitim çalisanlarina bassagligi dileyerek, "Okullarimizda ögretmene siddet, mobbing, taciz, itibarsizlastirma vakalari, ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esasli politikalarin hayata geçirilmemesi nedeniyle maalesef hat safhaya ulasmistir" dedi.



"Okullarimizin tamaminda kamera bulundurulmasi hayati bir zorunluluktur"

"Çogu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmamasi, güvenligin sadece nöbetçi ögretmenler eliyle saglanmaya çalisilmasi, kamera sisteminin olmamasi, siddet olaylarina zemin hazirlamaktadir" diye konusan Urfali, sunlari aktardi:

"Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alimi yapilmasi ve okullarimizin tamaminda kamera bulundurulmasi hayati bir zorunluluktur. Millî Egitim Bakanliginin bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakarliktan kaçinmamasi çok önemlidir. Öte yandan Türk Egitim-Sen olarak egitimde siddetin önlenmesi, etkili ve yaydirici tedbirler gelistirilmesi, egitim çalisanlarinin güvenli bir ortamda çalismasini yasal koruma altina alinmasi amaciyla hem 2019 hem de 2023 yillarinda 2 kez kanun teklifi hazirlayarak milletvekilleri araciligiyla Türkiye Büyük Millet Meclisine ilettik. Kanun tekliflerimizde özellikle egitim çalisanlarina yönelik siddete asla hosgörü gösterilmeyecegi, aksine siddet suçlarinin mutlaka cezalandirilacagi düsüncesinin yerlestirilmesi ve kamu sagligini bozdugu için de ayrica cezalandirilacagi düsüncesinin olusturulmasinin hükme baglanmasini istedik."

"Teklifimizin yasalasmasi en büyük beklentimizdir"

Özel egitim kurumlarinda çalisan egitim çalisanlarinin da görevleri sirasinda veya görevleri dolayisiyla kendilerine karsi islenen suçlar bakimindan kamu görevlisi sayilmasi gerektigine isaret eden Urfali, "Cezalarin artirilmasi ve sikâyete bagli kalmaksizin fail hattinda kamu davasi açilmasini talep ettik. Bu noktada tüm siyasi partilerimizin birlik içinde bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalasmasi en büyük beklentimizdir" dedi.



Ögretmenlik Meslek Kanununda egitim çalisanlarina yönelik siddet ile ilgili bir yasal düzenlemenin yer almasi için de büyük mücadele verdiklerini belirten Türk Egitim-Sen Genel Sekreteri Urfali, egitimde siddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadigi bir Ögretmenlik Meslek Kanunu hiçbir surette kabul etmeyeceklerini ifade etti.



Basin açiklamasinin ardindan Türk Egitim-Sen üyesi egitim çalisanlari, slogan atarak alandan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile