Türk Emekli-sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı:

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, demokratikleşme paketinin kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ve beklentileri karşılamadığını söyledi.

Soysaldı yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketinin demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirterek paketin 76 milyon vatandaşın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçladığını ileri sürdü. Paketi protesto ettiklerini belirten Soysaldı: “Bu paketle, 30 yıl boyunca beşikteki bebekten, 80 yaşındaki ninelere, dedelere kadar katletmekten çekinmeyen, on binlerce askerimizi şehit eden, eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin iki dilli toplum hayali, hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir” dedi.

Demokratikleşme Paketi ile birlikte ana dilde eğitimin, terör örgütünün müktesebatına geçirildiğini, halklar arasındaki iletişim koparıldığını ve ileride resmi eğitim kurumlarında da ana dilde eğitimin önünün açıldığını ifade eden Soysaldı, bu paketle, Türkçenin katledildiğini, dilimizde kullanılmayan x, w, q gibi harflerin zamanla alfabemize eklenmesine zemin hazırlanarak, PKK’nın bir talebinin daha hayat bulduğunu ifade etti.

Soysaldı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz “Türklük” yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan “Öğrenci Andı” kaldırılmakta, “Ne mutlu ki Türküm” diyenlere pranga vurulmaktadır. Bu paketle, Tüm milletimizin yasağın kaldırılması yönünde hem fikir olduğu ve hemen uygulamaya geçilmesi mümkün olan, kadınlarımızın inançlarının bir gereği olarak örtündüğü başörtüsü konusu, PKK’nın kirli talepleri ile aynı potada değerlendirilerek siyasi emellere alet edilmektedir. Bu paketle, Terör örgütünün talepleri 76 milyonun taleplerine tercih edilmekte, bebek katilleriyle yapılan pazarlıklarda verilen sözler, tüm milletimizin arzusuymuş gibi gösterilmektedir. 11 yıllık iktidarı boyunca ötekileştirmeyi genel kural haline getiren, ayrışmayı alabildiğine körükleyen, kendinden olmayanı yok etmeyi mübah sayan, bitaraf olanın bertaraf edilmesini salık veren anlayışın, demokrasi algısının da terör örgütünün taleplerini dikkate almaktan öteye gitmediğini Türk milleti olarak bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak, Türklüğe saldırıda sınır tanımayan, Türkçenin ölüm fermanını imzalayan, Andımızı kaldıran ve terör örgütünün taleplerinin üzerini başörtüsüyle kapatmaya çalışan bu çarpık anlayışı protesto ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile