'Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi Sempozyumu'

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Beyhan: 'Sempozyumlar, çalıştaylar, paneller ve bilimsel platformlar, bilinen bilgilerde eksiklik ve yanlışlıklar varsa bunların düzeltilmesi, genişletilmesi için yapılıyor'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca düzenlenen 'Uluslararası 19. Yüzyıldan Günümüze Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi Sempozyumu' sona erdi.

BEÜ'nün Rahva yerleşkesindeki konferans salonunda yapılan sempozyumda, 47 bilim adamı bildirisi sundu.

Sempozyum sonunda konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, sunulan bildirilerin bilime büyük katkısının olduğunu söyledi.

Sempozyumun bundan sonra düzenlenecek etkinlikler için taban oluşturduğunu vurgulayan Doğru, 'Bilim insanlarının katkılarıyla sempozyumun düzenlenmesinden memnuniyet duyduk. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelerek bize birkaç günlük misafir oldunuz. Burada yaptığınız bilimsel tartışmalarla da bilime de katkı sundunuz. Yarın, ilçelerimize gezi programımız olacak. Sempozyumun gerçekleştirilmesine katkı sunanlara teşekkür ederim.' diye konuştu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan ise, sempozyuma 130 kişinin katıldığını ve bunların bildirilerini bir seleksiyona tabi tuttuklarını dile getirdi.

'Sempozyum, çalıştay, panel ve bilimsel platformlar, bilinen bilgilerde eksiklik ve yanlışlıklar varsa bunların düzeltilmesi, genişletilmesi için yapılıyor.' diyen Beyhan, şöyle devam etti:

'Türkiye'de bugün sempozyum bolluğu ve yarışı var. Bu yerinde bir tespit. Üniversiteler sempozyum yapıyor. Üniversitelerin yapmasının temel nedeni akademik yükselme kriterlerinin oluşturduğu şartlardır. Özellikle genç akademisyenler için gereklidir. Sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve belediyeler de kendilerini bu bilimsel alanda göstermek istiyorlar. Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın kriterleri biraz farklı. Konunun uzmanlarınca bildiriler seçiliyor. Bu sempozyuma sunulan 130 bildiriden 47'sinin kabul görmesi bunun sonucudur. Bu sempozyuma Türkiye dışında 5 ülkeden de katılımcı vardı. Akademisyenler bilgilerini bizlerle paylaştı. Bu bildiriler, sunum yapıldıktan sonra tekrar bir hakem heyetinden geçiriliyor. Bildiriler kitap haline gelecek. Basılmadan öncede bir daha gözden geçirilecek.'

Sempozyum, toplu fotoğraf çekilmesiyle tamamlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile