Türk Firma Dünyanin En Iyisi Seçildi

Türk Firma Dünyanin En Iyisi Seçildi

Akilli ulasim sistemleri alaninda dünyaya kendi gelistirdigi teknolojiyi ihraç eden Türk firmasi Kentkart, "Küresel Ulasim Biletleme" birincilik ödülünü kazandi.

Yerli ve milli marka Kentkart, teknoloji alaninda dünyanin en prestijli yarismalarindan biri olan Londra’da düzenlenen, Global Transport Ticketing Awards yarismasinda dünya devlerini geride birakarak birinci oldu. Yerli marka, ulasim alanindaki teknoloji yarismalarinin olimpiyati da sayilan yarismada, Türkiye’de ve yurt disinda gelistirdigi 4 farkli projesiyle finale kalarak hem kendini dünyaya kanitladi, hem de bu alandaki bir ilke de imza atti.

Katar 2022 FIFA Dünya Kupasi için gelistirilen sistem birincilik getirdi

Milli marka Kentkart, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda stadyum girislerinde kullanilan ve sehir içi ulasim için özel olarak tasarlanmis projesi ile birinci oldu. Stadyum girislerinde kullanilan Hayya Card ile entegre edilmis bir toplu tasima sistemini içeren bu proje sayesinde, 2022 yilindaki turnuva süresince 1 milyondan fazla yolculuk gerçeklesti. Bu basari, sadece markanin degil, ayni zamanda Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon kapasitesinin uluslararasi alanda taninmasina da önemli katkida bulundu.

Kentkart Pazarlama Müdürü Dr. Volkan Sen, yarisma öncesinde hedeflerinin toplu tasima sektörüne öncülük etmek ve devrim yapmak oldugunu belirtti.

Teknoloji odakli yerli ve yabanci yatirimlariyla, Türkiye’nin gelecegine de katkida bulunarak, dünyanin lider markasi olma yolunda kritik bir esigi astiklarini vurguladi. Dr. Volkan Sen, Kentkart olarak amaçlarinin insanlarin gündelik hayatlarini kolaylastirmak üzere yeni teknolojiler gelistirmek oldugunu belirtti.



Teknolojileri dünyanin her yerinde kullaniliyor

Katar’in Baskenti Doha’daki dünya kupasi öncesinde ulasim stratejisini gelistiren Kentkart, birinci olan bu projelerinin yaninda ayrica, 2023 yilinda Doha’da düzenlenen Formula-1 Yarislari ve Asya Kupasi gibi önemli etkinliklerde de akilli ulasim sistemleri ile toplu tasimanin kilit bir parçasi oldu.

1999 yilinda toplu ulasim sektörüne sundugu akilli kart teknolojisi ile faaliyetlerine baslayan Kentkart, kendi bünyesinde gelistirdigi yazilim ve donanim çözümleri ile hem yurt içinde hem yurt disinda büyümeye devam ediyor.

Türkiye’de 8’i büyüksehir olmak üzere 24 sehirde, dünya genelinde 17 ülke, 57 sehirde yerli ve milli teknolojiler gelistirerek faaliyetlerine devam eden Kentkart, Türkiye’de ilk defa toplu tasimada kredi karti kullanimi, NFC ve mobil QR kod ile ödeme teknolojileri gibi yenilikleri getirmesiyle biliniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile