Türk Firmalari Uluslararasi Fuarlarda 'Küresel Fuar Acentesi' Ile Boy Gösterecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasinca (BTSO) hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi (KFA), Ticaret Bakanligi tarafindan "Yurt Disi Fuar Düzenleme Yetki Belgesi" alarak Türkiye adina dünyanin farkli ülkelerindeki fuarlara milli katilim organizasyonu düzenleyebilecek.

Odadan yapilan açiklamaya göre, BTSO tarafindan Bursa is dünyasinin sektörlerin en önemli uluslararasi fuarlarina katilimlarini saglamak üzere hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi (KFA), Ticaret Bakanligi tarafindan milli katilim organizasyonu düzenleme yetkisi aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, dünya pazarlarinda rekabet gücü elde etmek ve dünya ihracatindan daha fazla pay almak isteyen firmalar için temel kosullardan birinin uluslararasi fuar organizasyonlarina katilim oldugunu bildirdi.

Gelismis ülkelerin, üretimdeki basarilarini fuarlar araciligiyla uluslararasi boyuta tasiyarak zenginlestigini vurgulayan Burkay, bu anlayisla 2013 yilinda hayata geçirdikleri KFA'nin ihracat odakli kalkinma hedeflerinin örnek projesi haline geldigini kaydetti.

BTSO üyelerinin KFA öncülügünde dünyaya açildigini ve uluslararasi ticaretten daha fazla pay almaya basladigini belirten Burkay, söyle devam etti:

"BTSO olarak, KFA ile bugüne dek 7 binden fazla üyemizi dünyanin dört bir yaninda düzenlenen en prestijli fuarlarla bulusturduk. 200'den fazla yurt disi programina imza attigimiz projemizle Bursali firmalarimiz uluslararasi etkinlikler konusunda büyük bir deneyim kazandi. Projemiz sayesinde Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya kadar dünya üzerinde neredeyse ulasmadik cografya birakmayarak, üyelerimizin yeni ticaret köprüleri olusturmasina imkan sagladik. Son 8 yillik dönemde bin 300'den fazla yeni ihracatçi firma kazanmamiza öncülük eden KFA, ihracatin Bursa'nin ekonomik büyümesine öncülük eden en önemli unsurlardan biri olmasini sagladi."

- "Ülkemizin ihracat hedeflerine ulasabilmesine öncülük etmeye devam edecegiz"

Burkay, KFA'nin Ticaret Bakanligi tarafindan aldigi yetkiyle artik milli katilim organizasyonlari düzenleyebilecegine deginerek, sunlari kaydetti:

"Güçlü organizasyon becerisi, fuarcilik alanindaki deneyimi ve uzman personeliyle KFA, firmalarimizin yurt disi fuarlara etkili ve güçlü organizasyonlarla katilimlarini saglamaktadir. Her geçen yil hizmet çitasini yukariya tasiyan KFA, milli katilim organizasyonlarini da en basarili sekilde gerçeklestirecektir. Bu kapsamda milli katilim düzenleyecegimiz fuarlari belirlemek üzere üyelerimize yönelik bir anket çalismasi baslattik. KFA ile Türk firmalarini dünyanin farkli bölgelerindeki hedef pazarlarla bulusturarak, kentimizin ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulasabilmesine öncülük etmeye devam edecegiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile