Türk, Fransa ve İspanya Kültürleri Kaynaşıyor

Türk, Fransa ve İspanya Kültürleri Kaynaşıyor

Türkiye ve Avrupa Arası Halk Müziği Kampusu projesi çerçevesinde, Fransa ve İspanya'nın halk müziği ekipleri bu akşam Kayserililerin karşısına çıkacak.

Türkiye ve Avrupa Arası Halk Müziği Kampusu projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan gösteri öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Proje Yöneticisi Muzaffer Eroğlu, “İspanya ve Fransa ile kültür birlikteliği oluşturmak istiyoruz. Bu proje ile ortak değerleri ortaya çıkarmaya çalıştık.Proje içinde Avrupa kültürü ile Türk kültürünü kaynaştırmaya çalıştık. Avrupa'da yaşanan olumsuz politik düşüncelerin bu tür faaliyetlerle giderileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.Projenin koordinatörlerinden Fransız Çhtantal Aiou, “Gönüllü bir organizasyon ile burada bulunuyoruz. Bu program İspanya'da da gerçekleştirilecek. Şu anda bir problem yaşanmadan program devam ediyor. Fransa'da gerçekleştirilen aşıklar konseri büyük bir ilgi gördü” dedi.

Koordinatörlerden İspanyalı Sonya Kallore ise, Malaga'da bulunan konservatuara böyle bir teklif geldiğinde önce şaşırdıklarını söyledi. Kallore, kendilerinin klasik müzik ile ilgilendiklerini belirterek, “Bu projeye katılmaya karar verdik. Çok güzel hazırlandık. İspanya'da yaklaşık 10 kişilik bir ekip ile geldik. Avrupa'daki ve Türkiye'deki insanlar müzik kültürlerini tanıyacaklar. Biz bu gece Flamenko dansının bilinen ve bilinmeyen taraflarını sahnede sergileyeceğiz” ifadesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile