Türk Halk Kültürü Kongresi, İzmir İçin Fırsat

Türk Halk Kültürü Kongresi, İzmir İçin Fırsat

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Genel Sekreteri Sevda Zorlu, 21 Kasım Pazartesi günü İzmir`de 14 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek VIII.

Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi`nin İzmir`in kültür turizmi için büyük önem taşıdığını belirtti.
Sevda Zorlu, geçmiş yıllarda farklı kentlerde düzenlenen kongrenin bu yıl İzmir`de düzenlenmesi için İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ETİK ve Ege Turizm Derneği ile birlikte büyük emek verdiklerini söyledi. Kongrenin İzmir`de düzenlenmesinin bölge kültürünün dünyaya tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Zorlu, "Türk kültürünün bütün özgün yönlerini bu kongrede ele alacağız. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen ve Türk kültürü üzerine araştırmalar yapan halk bilimcileri ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Bu kongre sırasında halk bilimciler 8 bin 500 yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan İzmir`in ve eşsiz değerleri olan Ege Bölgesi`nin kültürüne ilişkin önemli bir tanıtım fırsatı da yakalamış olacağız." dedi.
ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler de Türk kültürünü anlatan kongreye ilişkin, "Kongreler ve fuarlar şehri olmayı hedefleyen İzmir için Kültür ve Turizm Bakanı ile Ulaştırma Bakanımızın büyük desteklerini görüyoruz. Milletlerarası Kongresi`nin İzmir`de olması aynı zamanda adayı olduğumuz EXPO 2020 için bir tanıtım imkanı sunuyor." değerlendirmesinde bulundu. EXPO`nun İzmir turizmine sıçrama yaptırtacak çok önemli bir organizasyon olduğuna değinen İşler, EXPO`da oluşturulacak ortak ruhla İzmir`in turizm alanında hak ettiği liderlik tacını yeniden alacağını vurguladı.

Kongre, 21-24 Kasım tarihleri arasında İzmir Özdere Paloma Pasha Resort Otel`de gerçekleşecek. Halk kültürünün araştırılması, derlenmesi, arşivlenmesi ve değerlendirmelerde bulunularak Türk ve dünya kamuoyunun dikkatine sunulması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi’nde Türkiye dahil 15 ülkeden halk bilimci 224 bildiri sunacak. Türk toplumunun ortak kültürünün tartışılacağı kongre 5 yılda bir düzenleniyor. Kongrede Boşnak, Macar, Özbek, Kırgız, Tatar, Uygur ve Azeri kültürlerinin ortak değerleri konuşulacak. Halk bilimcilerin 7 seksiyonda 224 bildiri sunacağı Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi`nde Türk halk edebiyatı, müzik, oyun ve eğlence kültürü, gelenek görenek ve inançlar, maddi kültür, somut olmayan kültürel miras, popüler kültür ve medya konuları ele alınacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile