Türk Harb-İş'ten 'Vergide Adalet' İmza Kampanyası

Türk Harb-İş'ten 'Vergide Adalet' İmza Kampanyası

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, yıllarca enflasyona bağlı olarak ücretlere yapılan artışların çalışanın eline geçmeden vergi olarak geri ödediğini söyledi. Gülnar, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz" dedi.

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi, İnönü Parkı'nda 'Vergide adalet şimdi' adında imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasında bir konuşma yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türkiye ekonomisinin Son yıllarda yakaladığı büyüme düzeyi ile çalışanların ücretlerinde eş değer bir büyüme yakalanmadığını savundu. Gülnar, "Türkiye'de yıllarca ekonomik ve siyasi istikrarsızlık dönemlerinin en büyük mağduru çalışanlar olmuştur. İşçimizin gelir dağılımı ve vergi adaletsizliğine mahkum olduğu bir yıl daha geçirmek istemiyoruz. Hükümetten beklentimiz az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almasıdır" diye konuştu.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Cem Osman Acet ise TBMM çatısı altında bulunan tüm siyasi parti mensuplarına çağrıda bulunarak 2012 bütçe kanunu görüşmelerinde gelir ve vergi dağılımı adaletinin gözetildiği bir bütçe oluşturulmasını istedi. Acet, "Ücretler üzerindeki vergi yükünü ve asgari ücretten vergiyi kaldırarak sosyal barışı ve sosyal adaleti sağlayın" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile