Türk-İran ilişkileri masaya yatırıldı

Türk-İran ilişkileri masaya yatırıldı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile İran'ın önde gelen yayın organlarının temsilcilerinden oluşan 14 kişilik üst düzey basın mensupları Türk-İran medya ilişkilerini masaya yatırdı.

Türkiye'nin "Bölgede ve dünyada barışın sağlanması" ilkesiyle komşu ülkelerle diplomatik ve ekonomik ilişkilerde son yıllarda yakaladığı başarı medya alanına yansıdı.
BYEGM, dünyanın her yerinden gelen yabancı basın mensuplarının akınına uğruyor. Türkiye ve İran arasında medya ilişkileri Ankara'da Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde masaya yatırıldı. Gazeteciler, Türk medyasında İran'ın, İran medyasında da Türkiye'nin ele alınışını ve her iki ülke arasında basın- yayın alanında mevcut işbirliği imkânlarının artırılması konularını görüştü.
İran'ın önde gelen yayın organlarının temsilcilerinden oluşan 14 kişilik üst düzey basın mensupları, Türkiye'de yerleşik İranlı basın mensupları, Türk medyasından temsilciler ve strateji uzmanları BYEGM Uluslararası Basın Merkezi'nde buluştu. Katılımcılar, iki ülke medyası arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bilgilendirmede bulundu.
TÜRKİYE'NİN DİPLOMATİK VE EKONOMİK BAŞARISI MEDYA ALANINA YANSIDI
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, toplantıda yaptığı konuşmada, İran'ın önde gelen yayın kuruluşlarının temsilcilerini Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde medya ve tanıtımın önemli rol oynadığına işaret etti.
Türkiye ile ilgili olarak siyasi, ekonomik, turizm, kültürel vb. alanlarda 2009 yılında dünyada en fazla yayın yapan ülkeler arasında İran'ın 4. sırada yer aldığına dikkat çeken Melek, Türkiye'de İranlı basın- yayın kuruluşlarından 11 yerleşik basın - yayın mensubunun bulunduğunu söyledi.
Melek, "Ülkemizin yakalamış olduğu güven, istikrar ve komşu ülkelerle işbirliği içerisinde sorunlara ortak çözüm bulma anlayışı, çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı medya mensubunu ülkemizde mesleki çalışma yapmaya teşvik etmektedir. 2000'li yılların başında ülkemizi ziyaret eden basın mensubu 130- 140 civarında iken, bugün bu sayı binlerle ölçülmektedir. Bu da ülkemizin başarısının bir göstergesidir. 2004 yılında çıkartılan basın kanunu, gazetecilerin daha özgür, medyanın daha güçlü, halkın haber alma özgürlüğüne daha fazla imkân sağlayan Avrupa Birliği kriterlerine uygun bir metindir" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile