Türk Is Adamindan Dev Yatirim

Türk Is Adamindan Dev Yatirim

Hirvatistan’in en büyük petrokimyasal tesisini satin alan Türk is adami, yabanci sermayeli ortaklik girisim grubu ile birlikte Kanada’da bir petrol tesisinin 2.7 milyar dolarlik bedelle sahibi oldu.

Dünyanin önde gelen petrol ve gaz sirketleri ile stratejik anlasmalar saglayarak Türk is insanlarinin global piyasalardaki etkinligini arttirmaya yönelik projelere imza atan Murat Türel, Hirvatistan’in en büyük petrokimyasal tesisini satin almisti. Türk is adami Türel ardindan, yabanci sermayeli ortaklik girisim grubu ile birlikte Kanada’da aktif üretim yapan bir petrol tesisinin 2.7 milyar dolarlik bedelle sahibi oldu.

Yaptiklari yatirimin yüzde 75’lik kismi için uluslararasi 5 bankadan sendikasyon kredisi aldiklarini söyleyen Murat Türel ve ortaklari, “Bugün petrol ve gaz sektörlerindeki rekabetin geçmise nazaran bir hayli büyüdügü bu zorlu ortamda dünyanin en büyük sirketlerinin arasindan yükselerek hedeflerimize ulasiyoruz. Bu durum yalnizca bir Türk is insaninin degil, ayni zamanda Türkiye’nin de basarisi olarak degerlendirilmeli” dedi.



“Türkiye’de dogal gaz ve petrol dinamiklerini degistirecek çalismalar yürütülüyor”

Türkiye’nin; Orta Asya, Rusya, Orta Dogu ve Hazar Bölgesi gibi dünyadaki petrol ve dogal gaz rezervlerinin yogun oldugu bir bölgede konumlanmakla birlikte, hem bu kaynaklara bagimli hem de kaynaklarin arz ve talep dengesi bakimindan stratejik önemi oldugunu vurgulayan Türel, “Türkiye’deki enerji piyasalarina liberal ve rekabetçi özel sektör katiliminin artmasiyla birlikte ciddi anlamda gelisen bir altyapi olustu. Öngörülebilirligin en önemli kriter oldugu bu sektöre yeni aktörlerin eklenmesi mevcut sistemi gelistirmek açisindan önem kazanmaya basladi.

Ayrica son 10 yilda ülkemizde 2.2 GW’lik muazzam bir yatirim gücü devreye girdi ve arz güvenligi geçmis yillara göre büyük ölçüde bertaraf edilmis oldu, Yeni rafineriler sayesinde dünya devleri ülkemizi tercih etmeye baslarken, Türkiye global açidan çok daha önemli bir stratejik konuma sahip ülke konumuna yükseldi. Yapilan yatirimlar önümüzdeki dönemde dünyadaki enerji kaynaklarina daha kolay ulasma ve Türkiye’yi enerjide daha iyi bir yere getirme konusunda büyük fayda saglayacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile