Türk-Is Genel Mali Sekreteri Agar Açiklamasi 'Biz Isçinin Geçinebilecegi Bir Ücreti Almasini Istiyoruz'

Türk-Is Genel Mali Sekreteri ve Yol-Is Sendikasi Genel Baskani Ramazan Agar, 2021 Yili Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolü'ne dair taleplerini ilettiklerini hatirlatarak, isçinin geçinebilecegi bir ücreti almasini istediklerini belirtti.

Ekonomi Muhabirleri Derneginden (EMD) yapilan yazili açiklamaya göre, EMD Baskani Turgay Türker ile Genel Sekreter Hüseyin Tunçay ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Inan, Agar'i sendika genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette konusan Agar, kamuda ve yerel yönetimlerde çalisan taseron isçilerin sürekli isçi kadrosuna geçirilmesinde yasananlari anlatarak Karayollari Genel Müdürlügü bünyesindeki 10 bin taseron isçi için 5 yillik bir mücadele ortaya konuldugunu belirtti.

Kazanilan davalara ragmen bazi yöneticilerin isçilere kadro vermek istemedigini öne süren Agar, o dönem yogun müzakere ve sosyal diyalog süreci yürüttüklerini, bunun ardindan Karayollarindaki 10 bin taseron isçinin sürekli isçi kadrosuna kavustugunu ifade etti.

Daha sonra Türk-Is yönetiminin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'la görüstügünü hatirlatan Agar, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay'in görüsmede, "asil is, yardimci is" ayrimi olmadan tüm taseron isçilerin kadroya alinmasina iliskin talebi ilettigini kaydetti.

Agar, "Bu görüsmenin de bir neticesi olarak 696 sayili Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda ve yerel yönetimlerde taseronlar yaninda çalisan isçiler, kamu kurum ve kuruluslarinin sürekli isçi kadrolarina ve yerel yönetim sirketlerinin sürekli isçi kadrolarina geçirildi. Bu yolu açan Yol-Is Sendikasidir." degerlendirmesinde bulundu.

- 2021 Yili Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolü

Ramazan Agar, görüsmeleri süren 2021 Yili Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolüne deginerek, 700 binden fazla kamu isçisinin 2021 ve 2022'deki mali ve sosyal haklarinin belirlenecegini bildirdi.

Türk-Is ve Hak-Is'in tüm kamu isçilerinin en düsük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini istedigini ve 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diger 6 aylar için enflasyon arti yüzde 3 refah payi talep ettigini animsatan Agar, sunlari kaydetti:

"Isçi heyeti olarak taleplerimizi sunduk. Bundan sonraki süreçte Kamu Isveren Heyeti'nden geri dönüs bekliyoruz. Onlarin geri dönüsüne göre süreç hizlanir. Biz isçinin geçinebilecegi bir ücreti almasini istiyoruz. Diyaloga haziriz. Kamu Isveren Heyeti ile ortak bir noktada anlasacagimizi düsünüyoruz. En güzel toplu is sözlesmesi masada biten sözlesmedir. Amacimiz, sözlesmeyi uzlasiyla masada imzalamak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile