Türk Kadinina Seçme Ve Seçilme Hakkinin Verilmesinin Yil Dönümü

Çorum'da Türk kadinina seçme ve seçilme hakkinin verilmesinin yil dönümü dolayisiyla Atatürk Aniti'nda tören yapildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende CHP Kadin Kollari Il Baskani Kamile Anar, Gelecek Partisi Kadin Kollari Il Baskani Selma Bayraktar, DEVA Partisi Çorum Kadin Kollarindan Sorumlu Baskan Zehra Sucu Benli, IYI Parti Çorum Kadin Politikalarindan Sorumlu Baskan Gülsen Delice, Atatürk Aniti'na çelenk birakti.

Anar, törende yaptigi konusmada, kadinlara seçme ve seçilme hakkini sagladigi için Atatürk'e sükranlarini iletmek üzere tören düzenlediklerini söyledi.

Törene katilimin düsük kaldigini belirten Anar, "Keske bütün kadinlar burada toplansaydi ve 'Haklarimiza sahip çikiyoruz' diye haykirsaydik ama bugün ne yazik ki ancak bu kadar toplanabildik. Katilan herkese çok tesekkür ediyorum." dedi.

Atatürk'ün 1934'te kadinlara seçme ve seçilme hakki tanidigini hatirlatan Anar, "Kadinlarimiza deger vermedigimiz müddetçe ne yazik ki Cumhuriyetin ilk kuruldugu dönemlerden daha geriye dogru biraz daha gidiyoruz, haklarimizi biraz daha kaybediyoruz. Bunun asil sebebi biziz. Biz kendi haklarimiza sahip çikamadigimiz için kimse bize hakkimizi kolay kolay vermiyor. Hepimiz kendi haklarimiza sahip çikacagiz. Erkek egemen toplumda biz kendi haklarimiza sahip çikmazsak erkekler asla bize haklarimizi teslim etmezler. AK Partili bir kadin milletvekili, 'kadin haklari bizim zamanimizda verildi' dedi. Biz bugün buraya kadin haklarini bize kimin verdigini göstermek için geldik." diye konustu.

Törende bazi katilimcilar da günün anlam ve önemine iliskin duygu ve düsüncelerini paylasti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile