Türk kahvesini dünyaya tanıtmak için yola çıktılar

Türk kahvesini dünyaya tanıtmak için yola çıktılar

Türk kahvesinin yeni markası 'Selamlique Istanbul', geleneksel Türk kahvesini; özel tasarım tepsi ve fincanlarla sunuyor. Altı çeşidi olan bu kahveyle amaç Türk kahvesini dünyaya tanıtmak.

Dostluğun ve sohbetin en iyi eşlikçisi, 40 yıl hatrı olan Türk kahvesi, Türkiye'nin tanıtımındaki en önemli öğelerden biri. Caroline Koç ve Banu Yentür de Türk kahvesinin öneminin fazlasıyla farkında olan ünlü işkadınlarımız olarak kolları sıvadılar. Daha önce, özel tasarım ürünlerinin yer aldığı 'Haremlique Istanbul' koleksiyonunun içinde sundukları Türk kahvesi çok ilgi görünce, iki işkadını kahvemizi, kendine özel, ayrı bir markayla piyasaya sürdü. 'Selamlique Istanbul' adı verilen bu marka, 4 Mayıs'tan itibaren raflarda yerini alacak. Türkiye'de ilk kez Türk kahve üretimine bir standart getirmeyi hedefleyen 'Selamlique Istanbul' serisi içinde sadece kahve yok! Kahveye eşlik edecek olan özel tasarım tepsiler, fincanlar ve şekerlemeler de bu serinin ürünleri arasında yerini alıyor.

TARÇINLIDAN SAKIZLIYA

'Selamlique Istanbul'un kahvesi başka kahvelere benzemiyor. Türk kahvesi için ideal, az kafeinli, fazla içildiğinde rahatsızlık yapmayan ve kaliteli Arabica çekirdeklerinden üretilen 'Selamlique Istanbul'un geleneksel, tarçınlı, okkalı, çikolatalı, damla sakızlı, kakuleli olmak üzere altı farklı çeşidi bulunuyor. Aroma olarak doğal ürünler kullanılırken, köpük ya da koku artırıcı gibi katkı maddelerini kesinlikle içermiyor. 'Selamlique Istanbul', yine kendi alanında bir ilke imza atarak tek kişilik paketlerde sade, orta ve şekerli olmak üzere üç seçenekle sunuluyor.

İSTANBUL SONRASI BEYRUT

Geçtiğimiz aylarda Londra Harrods mağazasında yer alan 'Selamlique Istanbul' kısa zamanda İstanbul'da sadece kendi ürünlerinin satılacağı bir mağaza da açacak. İstanbul'daki mağazanın hemen ardından, Beyrut'ta açılacak mağazasıyla da yurt dışında adından söz ettirecek.

KAHVENİN HAZIRLANIŞI

Cezveye kişi başına bir fincan dolusu soğuk su, ardından da iki çay kaşığı Selamlique Türk kahvesi ilave edin. Biraz karıştırıp kısık ateşte pişirin. Kahve kaynayıp köpürmeye başlayınca cezveyi ateşten alıp fincanları yarıya kadar doldurun. Cezveyi bir daha kısık ateşe koyun. Kahve köpürdüğünde ateşten alın. Fincanlara paylaştırın.

İNTERNET SİTESİNDEN SATIŞ

'Selamlique Istanbul'un internet sitesi selamliqueistanbul.com'da; Türk kahvesinin yapımında ve sunumunda kullanılan tasarım ürünleri, yanında ikram edilen çeşit çeşit lezzetlerle birlikte tanıtılıyor. Site üzerinden bu ürünleri satın alabiliyorsunuz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile