Türk Kizilay Genel Baskani Kinik Açiklamasi 'Yurtiçi Kurban Fiyatlari Bu Sene De 1050 TL'

Türk Kizilay Genel Baskani Kinik Açiklamasi 'Yurtiçi Kurban Fiyatlari Bu Sene De 1050 TL'

Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, vekaletle kesilen kurbanlarin konserve haline getirildigi Sincan’daki tesisin tanitim programina katildi. Kinik, “Yurtiçi kurban fiyatlari bu sene de 1050 TL” dedi.

Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, vekaletle kesilen kurbanlarin konserve haline getirildigi Et ve Süt Kurumu’nun Sincan’daki tesisinin tanitim programina katildi.

Burada kesilen ve kemiklerinden ayrilan kurban etlerinin pisirildikten sonra konservelere konularak ihtiyaç sahiplerine dagitildigini belirten Kinik, konserveleri kurban etleri ile doldurdu.

“Yurtiçi kurban fiyatlari bu sene de 1050 TL”

Bu sene de kurban payi fiyatlarini artirmadiklarini belirten Kinik, “Bütün kombinelerde vekaletler kesilirken noterler ve din görevlilerimiz huzurunda kurbanlarimizin öncesinde veteriner hekimlerimizin kontrolünde Kizilay ekibi arkadaslarimizin sahitliginde bu yil 50 bini askin hisse Et ve Süt Kurumumuzun kombinelerinde kesilecek. Yurt disinda da planladigimiz 100 bin hisse kurbanin bu anlamda ihtiyaç sahiplerine dagitilmasi. Kurban organizasyonunda artik marka haline gelmis bir Kizilay modelimiz var. Bu Kizilay modeli, kurban paylarimizin, Kurban Bayrami süresince kirmizi et ve taze et olarak dagitilmasi seklinde degil bütün bu organizasyonun yil boyuna yayilacak sekilde bir model olan görmüs oldugunuz kurban paylarimizin konservelere dönüstürülmesidir.

Süreçte kurban paylarimiz kesildikten sonra etler kemiklerinde ayrilir. Hatta et ve kemik sulari vatandaslarimizin istifadesine sunulacak bir sekilde degerlendiriliyor.

Etler kavurma firinlarinda pisiriliyor. Pisirildikten sonra üçe ayriliyor. Ve 800 gram konserveler ya da 400 gram konserveler olarak 2 bölümde yüzde 70 oraninda et yüzde 20 oraninda et suyu, yüzde 10 oraninda yagdan olusan adaletli bir dagitimla kurban paylari konserveleniyor. Ve konserveler daha sonra pastörize firinlarinda yaklasik 70 ile 120 derece isida isitiliyor içindeki mikroorganizmalar yok ediliyor. Ve Kizilay subelerimiz araciyla bütün ülkede ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor. Yurt içi kurban fiyatlarimiz geçen seneden farkli olmadan bu sene de 1050 TL olarak belirlendi.

Kizilay’imizin vekaletle kurban organizasyonu farkli bir modelle yapiliyor. Bu özellikle bereketin yil boyu sürmesi için vatandaslarimizin Kurban Bayrami döneminde yeteri kadar kurban payi aldigini kirmizi et hissesi aldigini düsünerek bundan sonraki dönemler için bunlari kavurma konservesi haline getirerek vatandasa dagitma seklinde cereyan ediyor. Bir taraftan dogrudan 800 gramlik konserveler vatandaslarimiza ulastirilirken diger taraftan da 4’er kilogramlik kavurma konserveleri de asevlerimizde ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastiriliyor” dedi.

“Raf ömrü 1.5-2 yil”

Kinik, "Vatandaslarimiz Kizilay.org web sitesinden ya da subelerimiz araciligiyla bankalar araciligiyla hisse vekaletlerini Kizilay’a ulastiriyorlar. 1050 TL hisse bedeli. Yurt içinde ve yurt disinda da ayni. Daha sonra bu hisseler toplaniyor. Ve sartlarina uygun sekilde Kurban bayrami basladiktan sonra 3 gün boyunca noter ve din görevlileri huzurunda vekaletler okunarak kurbanlar Islami usule göre kesiliyor. Sonra yine bunlar Et ve Süt Kurumumuzun kombinelerinde pisirilerek konserveleniyor. Bizim onlara biçmis oldugumuz raf ömrü 1.5 yil ama biz 1 yil içerisinde yani bir sonraki Kurban Bayrami’na gelmeden bunlar zaten dagitilmis ve bitmis oluyor. Ama teknik ömrü 2 yilin üzerinde” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile