Türk Kizilay, Sel Felaketinin Yasandigi Sinop'ta 130 Bin Kisiye Sicak Yemek Sagladi

Türk Kizilay Sinop Sel Faaliyetleri Ekibi Baskani Onur Beyazyesil: 'Ayancik ve Türkeli ilçelerinde 30 mahallemizde ihtiyaç tespiti yaparak bu mahallelere hava, kara ve deniz yoluyla gida ve temizlik kolileri ulastirdik'.

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Türk Kizilay, sel felaketinin yasandigi Sinop'ta 130 bin kisiye sicak yemek sagladi.

Kentte 11 Agustos'ta Ayancik ve Türkeli ilçelerinde yasanan sel felaketinin ilk anindan itibaren yardim faaliyetlerini sürdüren Türk Kizilay ekipleri, sel magdurlari ile bölgede çalisan görevlilere gida ve sicak yemek destegi veriyor.

Türk Kizilay Sinop Sel Faaliyetleri Ekibi Baskani Onur Beyazyesil, AA muhabirine, afet haberini alir almaz tüm ekipleriyle bölgeye gelerek yardim faaliyetlerine basladiklarini söyledi.

Ayancik ilçesine ulasir ulasmaz vatandaslara ve çalisanlara yönelik yardimlar yaptiklarini anlatan Beyazyesil, "Türk Kizilay olarak bu süreçte 130 bin kisilik yemek ve 30 bin kadar kumanya dagitimi gerçeklestirdik. Yine 24 saat esasina bagli kalarak çalisanlara ikram malzemesi destegi sagladik. Ayrica Ayancik ve Türkeli ilçelerinde 30 mahallemizde ihtiyaç tespiti yaparak bu mahallelere hava, kara ve deniz yoluyla gida ve temizlik kolileri ulastirdik. En büyük destekçilerimiz olan bagisçilarimiza çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Beyazyesil, sel bölgesinde 75 Türk Kizilay gönüllüsünün çalismalara katildigini belirterek, "Gönüllü çalisanlarimiz tüm yardim faaliyetlerinde önemli rol aldi. Sürecin basindan itibaren yemek ve yardim kolisi dagitimina önemli katki sundular. Mevcut durumda hala çalismalarini sürdürüyorlar." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile