Türk Kızılayı Başkanı, Pakistan'daki Mevlana evlerinin açılışına gidemedi

Türk Kızılayı Başkanı, Pakistan'daki Mevlana evlerinin açılışına gidemedi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da bugün dağıtımı

Türk Kızılayı Başkanı, Pakistan'daki Mevlana evlerinin açılışına gidemedi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da bugün dağıtımı yapılacak Türk Kızılayı tarafından yapılan Mevlana evlerinin açılışına katılamadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte uçakla başkent İslamabad'dan Multan eyaletine gelen Küçükali, Türk heyeti için ayrılan helikopterde yer olmadığı için Muzaffergah şehrinde Mevlana evleri için yapılacak törene gidemedi.

Başbakan Erdoğan, Pakistan temasları çerçevesinde Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'yle birlikte selden en fazla etkilenen bölgelerden olan Multan'a geldi. Başbakan ve beraberindekiler Pakistan hükümetinin ayarladığı 3 helikopterle Türk Kızılayı tarafında selzedeler için yapılan Mevlana evlerinin açılışı törenine katılmak için Muzaffergah'a gitti. Helikopterlerin yetersiz olmasında ve ayrılan helikopterlerde yer olmamasından dolayı Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve heyeti açılış için Muzaffergah'a gidemedi.

Organizasyonun Pakistan hükümet ile Türk Büyükelçiliği tarafında yapıldığını belirten Küçükali, "Organizasyon bizim değil. Ne yapalım bekliyoruz." dedi. Küçükali, Kızılay ekibi için 4. ve 5. helikopterde yer ayrıldığını ama daha gelmedikleri için beklediklerini ifade etti.

Mevlana evleri ile ilgili gazetecilere bilgi veren Küçükali, Başbakan Erdoğan'ın da katılımı ile yapılacak törende 2 bin 700 evin afetzedelere dağıtılacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile