Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lüfti Akar, Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.


Akar, Vali Erol'u ziyarette yaptığı konuşmada, yönetim kurulu toplantılarının yurdun çeşitli illerinde yapmayı adet haline getirdiklerini, bugün Konya'da toplandıklarını belirtti.

İllerde valillerin Kızılay'ın tabii başkanları olduğunu ifade eden Akar, "Bu vesilyle Sayın Valimize de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kızılay olarak rutin çalışmalarımıza devam ediyoruz. Faaliyetlerimiz yurt içi ve dışında aralıksız sürüyor. Bu organizasyonlardan fırsat buldukça da şubelerimizle alakalı temaslarda bulunuyoruz. Konya kuvvetli bir şubemizin bulunduğu il. Sayın Valimizin Elazığ'daki çalışmalarına bizzat şahitlik ettik. Kendisine anadan doğma Kızılaycı diyebiliriz" dedi.

Vali Muammer Erol ise Konya'nın kuvvetli bir Kızılay şubesi sahip olmayı hak ettiğini, afete uğramışa, ihtiyacı olana el uzatmada Konyalıların fert fert ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu güzelliği sergilediklerini dile getirdi.

Meslek gereği ve bir vatandaş olarak Kızılay'ı yakından takip ettiğini, son yıllarda gösterdiği gayreti ve hizmet çeşitlendirmesini takdirle karşıladıklarını vurgulayan Erol, "Cenab-ı Hak'tan Kızılay'ın müdahale etmesini gerektirecek şekilde afetlere uğratmamasını diliyoruz. Böyle bir şey vaki olduğunda da Kızılay'a güç ve kuvvet noktasında dua ediyoruz" diye konuştu.

Ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Akyürek'i ziyaret eden Akar, "Konya'da olmaktan dolayı çok memnunuz. Mevlana'nın felsefesiyle Kızılay'ın felsefesi örtüşüyor. Gayemiz Kızılay'ı milletin manevi dünyasıyla barışık bir şekilde hizmet eden bir kurum haline getirmek" ifadesini kullandı.

Akyürek de şunları kaydetti.

"Kızılay aslında milletimizin yardımseverlik ve şefkat duygusunun kurumsallaşmış bir örneği. 145 yıldır milletimizin duygularına tercüman oluyor. Son yıllardaki gelişimi, dünyaya daha fazla açılan yapısıni dikkatle takip ediyoruz. Milletimiz Kızılay'a gönülden destek veriyor. Herkes Kızılay'ın ya resmi ya da fahri görevlisi. Millet olarak biz buna böyle bakıyoruz. Belediyelerin yapması gereken bir çok hizmeti de üstleniyorsunuz. Konya'da merhamet ve şefkat gibi kavramların üzerinde çok durulur. Nerede ihtiyaç olsa Konya'daki kuruluşlar oraya koşmaya çalışır. Bu, Selçuklular'dan bu yana geleneğimizde var."

Akar, daha sonra Kızılay Konya Şubesi tarafından yaptırılan otel inşaatında incelemelerde bulundu ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile